Στοιχεία συλλογέα

Ασημακόπουλος Νίκος

O Νίκος Χαρ. Ασημακόπουλος, με οικογενειακή ρίζα από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, γεννήθηκε στο Αλποχώρι Πύργου Ηλείας στις 26-10-1949. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και Ιστοριοδίφης. Ιδρυτής του εκδοτικού οίκου "Βεργίνα" από το 1977.

Έχει εκδώσει φροντιστηριακά βιβλία για όλες τις τάξεις Γυμνασίου –Λυκείου, Άλγεβρας, Γεωμετρίας, Φυσικής, που είχε επιμεληθεί ο Ακαδημαϊκός και καθηγητής του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου και Αναλύσεις λογοτεχνικών κειμένων και Εκθέσεων. Επίσης φροντιστηριακά βοηθήματα Μαθηματικών, Εκθέσεων και Γραμματικής για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Από το 1995 επιμελείται και εκδίδει ιστορικά βιβλία για την Αρχαιότητα, για την άνοδο και πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας καθώς και όλα τα απομνημονεύματα των αγωνιστών του 1821. Επίσης επιμελείται και εκδίδει λογοτεχνικά βιβλία που καλύπτουν όλα τα είδη της πεζογραφίας και της ποίησης.

Έχει συγγράψει το ιστορικό ερευνητικό έργο «Η συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821», που βασίζεται στις υπάρχουσες πηγές και το ιστορικό μυθιστόρημα με τον τίτλο: «Νικηφόρος Μονομάχος». Το πρώτο θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2020 και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2021.

Πρόσφατο υλικό συλλογέα

video thumb

Πανηγύρι τον Δεκαπενταύγουστο

15 Αυγ 1978
Χανάκια, Ηλεία, Πελοπόννησος, Ελλάδα
video thumb

Γλέντι στα Χανάκια Ηλείας

10 Φεβ 1976
Χανάκια, Ηλεία, Πελοπόννησος, Ελλάδα
video thumb

Το καφενείο στα Χανάκια Αλποχωρίου Ηλείας

25 Δεκ 1974
Χανάκια, Ηλεία, Πελοπόννησος, Ελλάδα