Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στους πρόποδες του Υμηττού, βουνό στην ανατολική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής, στην Ελλάδα.

Μια παρέα από νεαρά κορίτσια και αγόρια έχει φτάσει εκεί, προκειμένου να πειραματιστεί στην εκτόξευση μικρών αυτοσχέδιων πυραύλων. Στην αρχή τα αγόρια μελετούν το σχέδιο τους σ’ ένα χαρτί με οδηγίες, τα κορίτσια παρακολουθούν γελαστά, στο βάθος η πόλη της Αθήνας. Το καπό ενός αυτοκινήτου είναι ανοιχτό μιας και από τη μπαταρία του θα τροφοδοτηθεί με ρεύμα το πυραυλάκι, για να εκτοξευθεί.

Ένας νεαρός τοποθετεί το πυραυλάκι στη βάση του με προσοχή, όλοι παρακολουθούν προσηλωμένοι τη διαδικασία, ένα διαφορετικό μικρό ιπτάμενο παιχνίδι τους τριγυρίζει, τα κορίτσια κοιτούν ψηλά, ένας άλλος νεαρός δίνει ρεύμα από τους πόλους της μπαταρίας στον μετασχηματιστή του πυραύλου, κάποιος πατάει το κουμπί της εκτόξευσης και το πυραυλάκι μετά από σύντομη, ατυχή πορεία συντρίβεται στο έδαφος. Οι νεαροί ξεσπούν σε γέλια και πειράζονται μεταξύ τους.

Στη συνέχεια προετοιμάζουν ένα ακόμα πυραυλάκι με εξαρτημένο αλεξίπτωτο, το τοποθετούν στη βάση του και το εκτοξεύουν, η πτώση τώρα, με το αλεξίπτωτο, είναι πιο ομαλή και αργή, όλοι την παρακολουθούν χαρούμενοι, χαιρετούν στον φακό.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
132

Φορμά
8mm