Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Νησί των Ιωαννίνων είναι νησί και οικισμός, ο οποίος βρίσκεται στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων, έχει μήκος 800 μέτρων, κυρίως δασώδους έκτασης και αποτελεί ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνη στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στα Ιωάννινα. Στις όχθες της πόλης αραγμένες ψαρόβαρκες, ψαροκάικα, ψαράδες μανουβράρουν τα σκάφη τους, συζητούν.

Αρχίζει ο διάπλους προς το νησί της λίμνης, καθώς απομακρυνόμαστε από την κατάφυτη ακτή προλαβαίνουμε να διακρίνουμε το Ασλάν Τζαμί, κτίσμα του 1618, το οποίο από το 1933 λειτουργεί ως Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο. Επίσης διακρίνουμε τον μιναρέ του Τζαμιού Φετιχιέ.

Στη συνέχεια, με φόντο τον όγκο του όρους Μιτσικέλι, πλησιάζουμε στο νησάκι.

Παρακολουθούμε την καταπράσινη ακτή, στιγμές από την καθημερινότητα των κατοίκων, κάποιος κολυμπάει στη λίμνη, νοικοκυρές έχουν απλώσει τα πλυμένα τους σεντόνια, κτίσματα του νησιού, αλιείς που ξεδιαλέγουν τα αλιεύματα τους, καραβίδες και μικρούς αστακούς.

Τέλος, φεύγοντας από το νησί, περνάμε στην απέναντι όχθη, στην Αμφιθέα, από όπου έχουμε ένα πανοραμικό πλάνο της πόλης των Ιωαννίνων και των οροσειρών της Ηπείρου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
91

Φορμά
8mm