Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Μηλίνα Πηλίου ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι από την πλευρά του Παγασητικού και ακολουθούμε τη συνοδό του κινηματογραφιστή στην περιήγησή της.

Το φιλμ ανοίγει με τα νωχελικά της βήματα στην δαντελωτή ακτή καθώς μια κυρία αγκαλιά με το μωρό της φεύγει βιαστικά από το πλάνο. Κατά την περιπλάνηση της συναντάμε ψαρόβαρκες αφημένες στην άμμο, μια μικρή εξέδρα που μάλλον χρησιμεύει για μόλος, τις παρυφές του Πηλίου και σε μια μεταβολή του οπτικού πεδίου ο φακός φέρνει κοντά μας τον Αλατά με φόντο τα Κουκουλέικα.

Στην πορεία του φιλμ ο φακός εστιάζει στα ξεγυμνωμένα πλατάνια από την έλευση του χειμώνα, στα θαλασσοπούλια που φτερουγίζουν σε αναζήτηση τροφής, στον Αλατά που θαρρείς με δυο απλωτές θα τον φτάσεις, σε μια μπουγάδα απλωμένη, μια βάρκα αφημένη σε μια φυσική εσοχή, και μια γιαγιά με φορεμένο το τσεμπέρι στην κεφαλή, περπατάει δίπλα στον φορτωμένο γαϊδαράκο της.

Τελευταίο πλάνο από την Μηλίνα οι οξιές που μας κρύβουν τον ουρανό.

Περνάμε από την άλλη πλευρά του Πηλίου που βρέχεται από το Αιγαίο. Εκεί συναντάμε τον Πλατανιά του Πηλίου ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι όπου η συνοδός του κινηματογραφιστή φτιάχνει ένα αυτοσχέδιο γεφυράκι πετώντας την μια πέτρα πίσω από την άλλη μέσα στον νερόλακκο.

Λήψεις από τα λιγοστά σπίτια στην άκρη του Πλατανιά και στον μικρό λοφίσκο από ελαιόδεντρα και ακολούθως παιχνιδίσματα με τις αντανακλάσεις των κρυστάλλινων νερών. Λίγα ακόμα πλάνα στις κατοικίες και λήψεις από μια πέτρα στον βυθό της προκυμαίας που μοιάζει σαν πέτρινο ψάρι.

Στην προκυμαία συναντάμε κατοικίες, ένα ταβερνάκι, ένα μοτοσακό, ένα βανάκι παρκαρισμένα και μια κατοικία χωριάτικου ύφους στο πλάι.

Το φιλμ κλείνει με τις αντανακλάσεις του ήλιου πάνω στην θάλασσα και δυο πανέμορφα γατιά που καρφώνουν τον φακό.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Όχι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
69

Φορμά
8mm