Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Κινούμενοι οδικώς με κατεύθυνση προς το παραθαλάσσιο χωριό Φρίκες της Ιθάκης, λήψεις από τις απότομες στροφές του δρόμου που εκτείνεται σύριζα στον γκρεμό. Λίγο πριν μπούμε στις Φρίκες οι δυο καταπράσινοι λόφοι ορθώνονται μπροστά μας και στην είσοδο πάνω στους βράχους ο ένας από τους δυο ανεμόμυλους που μοιάζει σαν βίγλα μας καλώς ορίζει.

Παρακολουθούμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, τις βαρκούλες που είναι δεμένες σε μικρές ξύλινες αποβάθρες, και ο φακός στέκεται στις φυλλωσιές ενός δέντρου που λικνίζονται από το ελαφρύ φύσημα του ανέμου.

Στην συνέχεια του φιλμ πλάνα καθώς το αμάξι κινείται προς το Βαθύ την πρωτεύουσα της Ιθάκης. Παρακολουθούμε πλάνα από τους ορεινούς όγκους της Κεφαλονιάς, το Ιόνιο πέλαγος και τον δρόμο που διατρέχει το χείλος του γκρεμού.

Καθώς φτάνουμε στη στενή λωρίδα γης που ενώνει το βόρειο με το νότιο κομμάτι του νησιού αφήνουμε από το οπτικό μας πεδίο την Κεφαλονιά για να συναντήσουμε τη νότια πλευρά της Ιθάκης, όπου ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνα από τους λόφους και τα βουνά που περιβάλλουν το φυσικό λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού.

Διακρίνουμε το Σκαρπουτζονήσι, την κορυφή του όρους Νήιον και αγριελιές εκτεθειμένες στα ραπίσματα του ανέμου.

Το φιλμ κλείνει με τις φυλλωσιές τους να ρίχνουν τον ίσκιο τους στην ρυτιδιασμένη θάλασσα λίγο πριν το σούρουπο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
91

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ο παραλιακός δρόμος είναι όμορφος. Καθώς οδηγούμε, έχουμε μια υπέροχη θέα στο γειτονικό νησί της Κεφαλονιάς απέναντι από το Πορθμό.

Σε ένα σημείο ο ισθμός είναι πολύ στενός και περνάς από τη μία πλευρά του νησιού στην άλλη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τη μια στιγμή η θάλασσα είναι στα δεξιά σου και την επόμενη είναι στα αριστερά σου.
Bonar, Andrew Graham