Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο λιμάνι του Αμβούργου, της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της Γερμανίας.

Στις προβλήτες δεμένα πλοία, γερανοί, αυτοκίνητα, ταξιδιώτες, η αποβάθρα 10, το μεγάλο συγκρότημα των αποβαθρών του λιμανιού, ενός συμπλέγματος ψηλών κτιρίων με αρκετούς ορόφους, με τρούλους, καμάρες, πύργους και τζαμαρίες, που αποπνέουν μια Νεογοτθική αρχιτεκτονική. Δεξιά του συγκροτήματος ένας πύργος ραντάρ του Λιμεναρχείου. Στο βάθος ο μπαρόκ Πύργος του Αγίου Μιχαήλ και ο Πύργος του ρολογιού, απαρχή των κτιρίων των αποβάθρων.

Ο κινηματογραφιστής έχει ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο «Prinz Hamlet», που θα τον μεταφέρει στο Harwich στην Αγγλία και καταγράφει από εκεί τις εντυπωσιακές και επιβλητικές εγκαταστάσεις του λιμανιού, μια σειρά σημαίες και πίσω η Παλιά Σχολή Ναυτικών δοκίμων.

Εικόνες μέσα από το πλοίο, γενικά πλάνα του λιμανιού, συνεπιβάτες εν αναμονή του απόπλου. Το πλοίο αναχωρεί, οι επιβάτες αποχαιρετούν και αρχίζουν να απολαμβάνουν το ταξίδι που θα διαρκέσει 20 ώρες, συζητώντας, τρώγοντας, χαζεύοντας γύρω, γλάροι ακολουθούν.

Πλάνα από τη γέφυρα του πλοίου και τον καπετάνιο που συζητά με επιβάτες, η Γερμανική σημαία στο κατάρτι. Τέλος, προσεγγίζουμε στο λιμάνι του Harwich, τα οχήματα αποβιβάζονται μπροστά από ένα μεγάλο κτίριο με την ονομασία του λιμανιού. Οι αξιωματικοί του πλοίου φροντίζουν για τις σωστές οδηγίες στους αποβιβαζόμενους.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
380

Φορμά
8mm