Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας, στον κήπο του Ζαππείου Μεγάρου. Βλέπουμε το μαρμάρινο γλυπτό "Σάτυρος στο βράχο", το οποίο απεικονίζει έναν εύθυμο συνοδό του θεού του γλεντιού, Διονύσου, με κατσαρά μαλλιά τα οποία καταλήγουν σε σταφύλια, να κάθεται σ’ ένα βράχο, ενώ στο χέρι του κρατάει ένα πνευστό μουσικό όργανο. Είναι έργο του γλύπτη Γεωργίου Δημητριάδη.

Το αμέσως επόμενο πλάνο έχει ληφθεί πάνω από την πλατεία Συντάγματος, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και εκτός από την πυκνή κίνηση λεωφορείων, οχημάτων και περαστικών, βλέπουμε τον, εμβληματικό για την Αθήνα, Λόφο του Λυκαβηττού, ενώ καθαρά μπορούμε να διακρίνουμε στην κορυφή του το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Η κάμερα γυρίζει και αποκαλύπτει το δωρικής όψης κτίριο, της Βουλής των Ελλήνων, με τα μεγαλοπρεπή αετώματα και τις επιβλητικές κιονοστοιχίες.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην οδό Σταδίου, έναν μεγάλο εμπορικό δρόμο της εποχής και αντιλαμβανόμαστε από τον εορταστικό στολισμό, πως είναι μέρες Χριστουγέννων. Πολύς κόσμος στην αγορά.

Πλάνα από το διάσημο πολυκατάστημα Athénée (Αφοι Τσιτσόπουλοι), το οποίο καταστράφηκε από φωτιά το 1981.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
48

Φορμά
8mm