Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον Αερολιμένα του Ελληνικού και συγκεκριμένα στο πάρκινγκ όπου επιβάτες και εργαζόμενοι κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς. Παρακολουθούμε ένα Douglas DC-6B με τους έλικες των κινητήρων στραμμένους προς το μέρας μας και ένα Sud Aviation SE 210 Caravelle της MEA (Middle East Airlines) όπου γεμίζει τις δεξαμενές του με καύσιμα από βυτιοφόρο της Mobil.

Ακολούθως πλάνα από την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου και στην πορεία ο φακός ακολουθεί την τροχοδρόμηση ενός Douglas DC-6B με αριθμό νηολογίου SX - DAE που ένα χρόνο μετά τα συντρίμμια του στο όρος Πάνειο κοντά στην Κερατέα θα βύθιζαν σε πένθος τις οικογένειες των 90 θυμάτων που επέβαιναν σε αυτό.

Τώρα όμως τροχοδρομεί νωχελικά προσπερνώντας το Sud Aviation SE 210 Caravelle της MEA για να χαθεί αμέσως μετά από τον φακό και την θέση του να πάρει άλλο ένα δίδυμο αδελφάκι του όπου παρακολουθούμε την αποβίβαση των ταξιδιωτών. Αμέσως μετά πλάνα από την τροχοδρόμηση του Sud Aviation SE 210 Caravelle της MEA και στην πορεία λήψεις από την αίθουσα αναμονής.

Πλέον έχει σουρουπώσει και πίσω από το ουραίο του αεροπλάνου διακρίνουμε σαν σκιά τους ταξιδιώτες καθώς επιβιβάζονται. Το φιλμ κλείνει με την απογείωση του αεροπλάνου και τον φακό να αφήνει πίσω του τα φώτα του αεροδρομίου και της πόλης.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
81

Φορμά
8mm