Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Τα Ιωάννινα είναι πόλη και πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Βρισκόμαστε στο πέτρινο τουριστικό περίπτερο στον λόφο της Αγίας Τριάδας, στην παλιά Φρόντζου Πολιτεία, περιοχή όπου ο βουλευτής και δήμαρχος Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Φρόντζος, στην δεκαετία του ’60 οραματιζόταν την δημιουργία Πολιτιστικού- Ψυχαγωγικού κέντρου.

Ο κινηματογραφιστής κάνει ένα zoom in στη συντροφιά του, που κάθεται σ’ ένα πέτρινο πεζούλι και με zoom out ξεκινά ένα πανοραμικό της πόλης, κατά τη διάρκεια του οποίου διακρίνουμε το Κάστρο της πόλης, το Φετιχέ Τζαμί του Αλή Πασά, το Νησί των Ιωαννίνων και τον όγκο του όρους Μιτσικέλι στο βάθος.

Στη συνέχεια η παρέα επιβιβάζεται σε τουριστικό πλοιάριο, για βαρκάδα στη λίμνη Παμβώτιδα και προσέγγιση του Νησιού των Ιωαννίνων. Πάπιες κινούνται στη λίμνη, το πλοιάριο απομακρύνεται από το πορθμείο Νταμπράτοβα. Ακολουθούμε τη διαδρομή προς το Νησί ανάμεσα σε καλαμιές. Φτάνουμε στο σημείο αποβίβασης και παρακολουθούμε την επίσκεψη στο σημαντικότερο αξιοθέατο του Νησιού, την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπηνών.

Επόμενο πλάνο η, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, κατοικία και σήμερα Μουσείο του Αλή Πασά, η συντροφιά περιηγείται το Νησί, η ταινία κλείνει με ένα κατσικάκι που τρέφεται από την πλούσια χλωρίδα του τόπου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γκίκας Γεώργιος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
46

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Από εκδρομή με φίλους μου-συναδέλφους, του Αγίου Πνεύματος 1975, στο νησί των Ιωαννίνων.
Γκίκας Γεώργιος