Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ταξιδεύουμε με το πλοίο της γραμμής με προορισμό την Αίγινα, νησί του Σαρωνικού Κόλπου στη κεντρική Ελλάδα.

Στην έναρξη της ταινίας βλέπουμε δυο γλάρους να πετούν και στη συνέχεια, παρακολουθούμε ολόκληρο το σμήνος που ακολουθεί το καράβι. Στο επόμενο πλάνο, παρατηρούμε τους επιβάτες που έχουν συγκεντρωθεί στο γκαράζ, καθώς σύντομα θα φθάσουν στο λιμάνι, ενώ το πλοίο περνά από τον φάρο της Αίγινας στη δυτική πλευρά του νησιού.

Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει από μακριά το λιμάνι και τα δύο πλοιάρια που έχουν αγκυροβολήσει σε αυτό. Ακόμα περισσότερος κόσμος έχει συγκεντρωθεί πλέον στο γκαράζ, καθώς η στιγμή της άφιξης πλησιάζει.

Ακολουθεί πλάνο λίγο πριν την αποβίβαση στο νησί, οι επιβάτες αναμένουν το άνοιγμα της μπουκαπόρτας και στο βάθος μπορούμε να διακρίνουμε τον οικισμό του λιμανιού, τα μαγαζιά με τις χαμηλές τέντες και τους επισκέπτες του νησιού που κάνουν τη βόλτα τους.

Το πλήρωμα δένει το καράβι στη προβλήτα και αμέσως μετά, ο κόσμος κατεβαίνει στο νησί. Ένας άντρας που φορά γυαλιά ηλίου και ριγέ μπλούζα, στέκεται μπροστά από τη κάμερα στο κατάστρωμα του πλοίου και κοιτάζει προς το μέρος της.

Τέλος, βρισκόμαστε πλέον στο γραφικό λιμάνι της Αίγινας, με τις ξύλινες βάρκες και τα ψαροκάικα. Ένας περαστικός μπαίνει στο πλάνο, ενώ ο ψαράς κάνει τις δουλείες του έξω από τη βάρκα του.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
166

Φορμά
8mm