Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Φλώρινα είναι πόλη και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, στη Δυτική Μακεδονία, στην Ελλάδα κτισμένη σε υψόμετρο 687 μέτρων.

Βρισκόμαστε στο Λόφο του Αγίου Παντελεήμονα της Φλώρινας, ο κινηματογραφιστής με τη συντροφιά του εισέρχονται στο ξενοδοχείο Ξενία.

Στη συνέχεια επισκέπτονται μία ταβέρνα όπου γευματίζουν, ενώ ο κινηματογραφιστής, μέσα απ’ το κατάφυτο τοπίο, μας δίνει γενικά πλάνα της πόλης, διακρίνουμε τα δύο Γυμνάσια Θηλέων και Αρρένων.

Η περιήγηση συνεχίζεται στον απέναντι λόφο, στους πρόποδες του Υψώματος 1033, δυτικά της πόλης, στον περίβολο της Γεωργικής Σχολής Φλώρινας, εκεί που φιλοξενείται ο Ζωολογικός Κήπος της Φλώρινας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1967 και λειτούργησε το 1969. Ένας άντρας παρακολουθεί ένα ελαφάκι, ένας άλλος έχει επισκεφτεί το πάρκο με τον σκύλο του.

Ταμπέλα στην είσοδο του χώρου των Μηρυκαστικών, στην οποία αναγράφονται όλα τα είδη της συγκεκριμένης κατηγορίας, που φιλοξενούνται σ’ αυτόν. Δύο αγριόχοιροι στο κλουβί τους. Πλήθος επισκεπτών μπροστά στο κλουβί μιας αρκουδίτσας. Ο πατέρας του κινηματογραφιστή εισέρχεται στον χώρο των πτηνών. Κοντινά σ’ ένα πολύ χαριτωμένο ελαφάκι.

Ο βασιλιάς των ζώων, ένα λιοντάρι, στο σιδερόφρακτο κλουβί του.

Διάφορα είδη πτηνών, ανάμεσα τους ένα παγόνι, δυο βασιλικοί γερανοί, μερικά παπαγαλάκια, δύο πελαργοί. Ένα σκιερό κιόσκι ανάπαυσης των επισκεπτών και η είσοδος προς τις δομές της Γεωργικής Σχολής.

Δύο ροζ δίδυμοι πύργοι, σήμα κατατεθέν του Δήμου Φλώρινας, που λειτούργησαν ως περιστερώνας της Σχολής, το πέτρινο συντριβάνι και κτίσματα του συγκροτήματος με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
146

Φορμά
8mm