Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο όρος Πάρνηθα, το ψηλότερο και μεγαλύτερο σε έκταση βουνό της Αττικής, με ψηλότερη κορυφή την Καραβόλα στα 1413 μ. Το έτος 1961, η Πάρνηθα κηρύχτηκε Εθνικός Δρυμός με πυρήνα την περιοχή των ψηλότερων κορυφών.

Το φιλμ ξεκινάει με πλάνα μέσα από αυτοκίνητο που μας οδηγούν μέσω των ανηφορικών και απότομων στροφών της οδού Πάρνηθος προς την Αγία Τριάδα και το ξενοδοχείο «Κυκλάμινο». Ο καιρός είναι ομιχλώδης.

Εκεί, ο κινηματογραφιστής και η παρέα του κάνουν στάση και βλέπουμε λήψεις από τη δυτική όψη του ξενοδοχείου ενώ στο βάθος φαίνεται ο ανηφορικός δρόμος που οδηγεί στο «Mont Parnes».

Στην συνέχεια, βλέπουμε στιγμιότυπα από τις πλούσιες σε έλατα πλαγιές, κόσμο να απολαμβάνει την βόλτα στο βουνό, ένα εκχιονιστικό όχημα καθώς και ένα αστικό λεωφορείο που πραγματοποιεί δρομολόγιο. Σήμερα, το τοπίο είναι πολύ διαφορετικό λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς τον Ιούνιο του 2007. Παρελθόν επίσης αποτελεί και το δρομολόγιο με τελευταίο να είναι αυτό του λεωφορείου «714» τον Ιούλιο του 2011.

Τέλος, ο κινηματογραφιστής και η παρέα του τραβάνε κάποια πλάνα με φόντο το «Mont Parnes».

Το ξενοδοχείο «Κυκλάμινο» στην Αγία Τριάδα υπέστη σοβαρές ζημιές στον σεισμό του 1999 και έκτοτε είναι εγκαταλελειμμένο. Το 1967, ένα χρόνο πριν την καταγραφή του φιλμ, το συγκρότημα του «Mont Parnes» δρομολογήθηκε να μετατραπεί σε καζίνο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν 5 Φεβρουαρίου 1971.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
67

Φορμά
8mm