Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Ερμούπολη, τον μεγαλύτερο οικισμό και το λιμάνι της Σύρου, νησί των Κυκλάδων.

Το φιλμ ανοίγει με το αραγμένο φέρι «ΟΙΑ». Ένας ηλικιωμένος άντρας κατευθύνεται προς το πλοίο και στη συνέχεια τον βλέπουμε που βρίσκεται στο κατάστρωμα και θαυμάζει τη θέα. Ο κινηματογραφιστής μας δίνει απόψεις του λιμανιού με τα καράβια που υπάρχουν καθώς και την κτιριακή δομή της Σύρου. Βλέπουμε πλάνα από το Νεώριο Σύρου (ναυπηγείο που λειτουργεί από το 1861 με μεγάλη ιστορία στον ναυπηγικό τομέα και ιδιαίτερα στις επισκευές, κατασκευές και αναβαθμίσεις πλοίων) κι έπειτα σ’ ένα σκάφος που είναι δεμένο στο λιμάνι.

Η εικόνα αλλάζει με ένα πλάνο από το μαγαζί «Λειβαδάρα» στο λιμάνι, που όπως γράφει στην ταμπέλα εμπορεύεται λουκούμια, το πιο φημισμένο προϊόν που παράγεται στο νησί, και δίπλα του είναι το καφενείο «Η Τήνος». Μια ακόμα άποψη του λιμανιού με βάρκες αραγμένες και το κάστρο της Άνω Σύρου πίσω να ξεχωρίζει. Ο φακός εστιάζει σ’ ένα ρυμουλκό ονόματι «ΦΟΙΝΙΞ» και έπειτα στο πλοίο υποστήριξης του πολεμικού ναυτικού «ΣΑΚΙΠΗΣ Α329».

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από τη θάλασσα, με ένα ακόμα φέρι να συντροφεύει το πλοίο που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής και ένα σύντομο πλάνο του φάρου Τάμελος στο νότιο άκρο της Τζιας.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
78

Φορμά
8mm