Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο σαν πλατεία στο Φρυ, πρωτεύουσας της νήσου Κάσου, του νοτιότερου Ελληνικού νησιού, του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο.

Δύο κοριτσάκια έχουν καβαλήσει ένα σαμαρωμένο γαϊδουράκι κι ένας άντρας τα βοηθά να χαρούν μια μικρή, ασφαλή βόλτα στη ράχη του ζώου. Στον τοίχο ενός οικήματος μια κολλημένη αφισέτα με το μήνυμα «Ελλάς Ελλήνων Xριστιανών», φράση συνδεδεμένη με την χούντα των συνταγματαρχών, που κυβερνούσε τότε την Ελλάδα.

Στη συνέχεια την ευθύνη για την ασφάλεια των κοριτσιών αναλαμβάνουν δυο γυναίκες, ενώ δυο αγόρια χτυπούν τον γάιδαρο με βίτσα για να προχωρήσει. Στον τοίχο οικήματος ακόμα δύο αφισέτες με τα μηνύματα των δικτατόρων «Ζήτω η Εθνική Kυβέρνησις» και «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Η βόλτα των κοριτσιών ολοκληρώνεται, κατεβαίνουν από το γαϊδουράκι, το οποίο οι ιδιοκτήτες απομακρύνουν χτυπώντας το βάναυσα.

Στο πλάτωμα που βρισκόμαστε περπατούν τουρίστες, γύρω τα μαγαζιά είναι ταβέρνες και καφέ, πλάνα των μελών της συντροφιάς του κινηματογραφιστή, αφισέτες προπαγάνδας των δικτατόρων παντού.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
52

Φορμά
8mm