Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Βέροια, πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας στη Μακεδονία.

Η ταινία ανοίγει με πλάνο από την οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της πόλης, όπου μαθήτριες παρελαύνουν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθήτριες που φορούν λευκό ζιβάγκο, μπλε φούστα και λευκή κορδέλα στα μαλλιά τους, περνούν μπροστά από τον κόσμο που στέκεται στο πεζοδρόμιο, παρακολουθώντας τη παρέλαση.

Ακολουθούν διαδοχικά σύντομα πλάνα, από το ίδιο σημείο του δρόμου, στα οποία εναλλάσσονται οι μαθήτριες και οι μαθητές, καθώς η παρέλαση προχωρά. Στο τελευταίο, ένας άντρας που φορά μαύρο κοστούμι, χρησιμοποιεί τη σφυρίχτρα του για να κατευθύνει τα παιδιά. Τα αλλεπάλληλα πλάνα συνεχίζονται, ενώ ένας ποδηλάτης περνά μπροστά από τη κάμερα.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες, που είναι μαθητές γυμνασίου και έπειτα, ο κινηματογραφιστής μας δείχνει τον άδειο δρόμο της οδού Μητροπόλεως, λίγο πριν φτάσει στο σημείο η παρέλαση.

Ένα αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο, ενώ κάτοικοι της πόλης κάθονται στη ταβέρνα «Τα 3 αδέρφια».

Στο επόμενο πλάνο, παρακολουθούμε τα παιδιά του δημοτικού που παρελαύνουν μπροστά από ένα ζαχαροπλαστείο γεμάτο πελάτες. Μπροστά από τον σημαιοφόρο, περπατούν δυο καλοντυμένες γυναίκες, ενώ ένας ιερέας παρακολουθεί από το πεζοδρόμιο. Δίπλα από τα παιδιά βαδίζει και ο δάσκαλός τους.

Τέλος, η παρέλαση προσπερνά το παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και συνεχίζει την πορεία της.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
74

Φορμά
8mm