Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Μέτσοβο, μια ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο 1.160μ. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου.

Το φιλμ ανοίγει με ένα πανοραμικό της πόλης του Μετσόβου απ’ την τοποθεσία Καρακόλι, μόλις 1,5 km από το Μέτσοβο που βρίσκεται το τελεφερίκ. Ο κινηματογραφιστής, από μια θέση στο αναβατόριο, μας δείχνει την περιοχή από ψηλά αλλά και τον κόσμο που απολαμβάνει την βόλτα του μπροστά απ’ αυτόν.

Στη συνέχεια, βλέπουμε μια παρέα που βρίσκεται στην κορυφή του τελεφερίκ και απολαμβάνει το τοπίο. Ο φακός καταγράφει τα βουνά της οροσειράς της Πίνδου ενώ μια γυναίκα στέκεται θαυμάζει τη θέα.

Το φιλμ κλείνει με το τελεφερίκ που ξεκινάει την διαδρομή του και το μαγευτικό θέαμα που προσφέρει.

*Το τελεφερίκ κατασκευάστηκε το 1968 και από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί υπό την ευθύνη του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα. Εκτείνεται σε υψόμετρο από 1.340 m ως 1.585 m. Το θέρετρο σκι διαθέτει 3 πίστες συνολικού μήκους περίπου 2,2 km και το επίπεδο δυσκολίας αφορά τόσο αρχάριους όσο και προχωρημένους. Το κέντρο διαθέτει ένα μονοθέσιο εναέριο χιονοδρομικό αναβατήρα, με 82 καθίσματα. Χρησιμοποιείται τόσο από τους σκιερ όσο και από επισκέπτες για απλή βόλτα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Μπακέλας Βύρων

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
123

Φορμά
8mm