Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον αερολιμένα του Χίθροου στο Λονδίνο, 26 Ιουλίου του 1972.

Το φιλμ ξεκινάει με μερικά πλάνα από τα αεροσκάφη της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας BEA (British European Airways), που φέρουν τη βρετανική σημαία στο πίσω πτερύγιο και πραγματοποιούν πτήσεις εσωτερικές, αλλά και διεθνείς.

Στη συνέχεια του φιλμ, ο κινηματογραφιστής φαίνεται να έχει επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, όπου βλέπουμε τις αεροσυνοδούς και τους επιβάτες. Μπορούμε να διακρίνουμε μέρος της στολής των αεροσυνοδών που αποτελείται από ένα χαρακτηριστικό καπέλο με το σήμα της εταιρείας. Η κάμερα στρέφεται στο παράθυρο όπου ρίχνουμε μια τελευταία ματιά στο αεροδρόμιο του Χίθροου και τα παρατεταγμένα αεροσκάφη πριν απογειωθούμε.

Ο κινηματογραφιστής συνεχίζει με λήψεις έξω από το παράθυρο, όπου απλώνονται οι πεδινές εκτάσεις της Αγγλίας. Στη συνέχεια, το σκηνικό αλλάζει και πραγματοποιείται προσγείωση στον αερολιμένα του Ανόβερου στη Γερμανία, Κάτω Σαξονία. Οι λήψεις συνεχίζονται μέσα από το αεροπλάνο με εικόνες από το προσωπικό του αεροδρομίου και κόσμο που βρίσκεται συγκεντρωμένος και περιμένει.

Το φιλμ κλείνει με μια τελευταία λήψη της πινακίδας που αναγράφει «Ανόβερο» με λευκά γράμματα.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
81

Φορμά
8mm