Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Courchevel, ένα χιονοδρομικό κέντρο των Γαλλικών Άλπεων. Αποτελεί μέρος του Les Trois Vallées, των μεγαλύτερων συνδεδεμένων χιονοδρομικών περιοχών στον κόσμο.

Το φιλμ ανοίγει με μια επιγραφή που γράφει στα γαλλικά “Κερδίστε μία διαμονή στο Courchevel" και συνεχίζει μ’ ένα πλάνο απ’ το ημερολόγιο που μας ενημερώνει ότι είναι Σάββατο 22 Μαρτίου το 1980. Βλέπουμε το χιονοδρομικό κέντρο, τα εναέρια τελεφερίκ, αυτοκίνητα στο χώρο στάθμευσης, τις κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και το χιονισμένο τοπίο. Το θέρετρο διαθέτει 11 πολυτελή ξενοδοχεία, επτά εστιατόρια και μια ποικιλία από πολυτελή καταστήματα, όπως Louis Vuitton, Hermès, Valentino, Loro Piana, Prada, Cartier, Fendi, Dior και Chanel.

Ο φακός εστιάζει σε μια ταμπέλα που γράφει La Fleche και συνεχίζει με τα σαλέ καθώς και το απίστευτο χιόνι που έχει καλύψει τα πάντα. Βλέπουμε πλάνα απ’ τα στρώματα χιόνι που έχουν σχηματιστεί και τα αυτοκίνητα από το χώρο στάθμευσης. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει την παρέα του. Μια γυναίκα βάζει τα γάντια της, ένας άντρα περπατάει με τα μπατόν του σκι και μια δεύτερη γυναίκα χαμογελάει στον φακό.

Βλέπουμε για λίγο το air lift και τα χιονισμένα έλατα και επιστροφή στην παρέα που έχει ξεκινήσει το σκι. Ένα κοντινό πλάνο στην ταμπέλα του ξενοδοχείου "La Sivoliere" και καθώς το πλάνο ανοίγει βλέπουμε το κτήριο και ένα πανοραμικό όλου του χιονοδρομικού με τα αυτοκίνητα στο χώρο στάθμευσης, τα εναέρια τελεφερίκ που πηγαινοέρχονται, την πίστα, τα σαλέ καθώς και πλήθος κόσμου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Βερνίκος Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
118

Φορμά
Super 8mm