Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Παρίσι, την πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Γαλλίας.

Το φιλμ ανοίγει με με τον Πύργο του Άιφελ και μια ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι στα αριστερά υπάρχουν τα Bateaux Mouches. Τα Bateaux Mouches είναι ανοιχτά εκδρομικά σκάφη που παρέχουν στους επισκέπτες στο Παρίσι, θέα στην πόλη από τον ποταμό Σηκουάνα. Κόσμος ετοιμάζεται να επιβιβαστεί και η περιήγηση ξεκινάει.

Βλέπουμε ένα μέρος απ’ το Musée d'Orsay και στην συνέχεια το κτήριου του “Court of Cassation”, το ανώτατο ποινικό και αστικό δικαστήριο στη Γαλλία που είναι δίπλα στην Παναγία των Παρισίων.

Συνεχίζουμε με πλάνα από την όχθη του ποταμού με κόσμο να κάθεται και το Palais de la Cité, την κατοικία των βασιλέων της Γαλλίας από τον 10ο έως τον 14ο αιώνα. Ο κινηματογραφιστής εστιάζει στην γυναίκα που κι εκείνη τραβάει φωτογραφίες με την κάμερα της. Βλέπουμε απόψεις απ’ τον δρόμο και τις όθχες γύρω απ’ τον Σηκουάνα και ξεχωρίζουμε το Fontaine du Palmier, ένα μνημειακό σιντριβάνι που βρίσκεται στην Place du Châtelet με το άγαλμα της Νίκης στην κορυφή του αλλά και λίγο πιο πίσω τον πύργο Saint-Jacques.

Το σκάφος περνάει απ’ την γέφυρα Pont Alexandre III, μια τοξωτή γέφυρα καταστρώματος που συνδέει τη συνοικία Champs-Élysées με αυτές των Invalides και του Πύργου του Άιφελ.

Έπειτα, βλέπουμε δύο απ’ τα τέσσερα επίχρυσα μπρούτζινα αγάλματα της Φήμης που συγκρατεί τον Πήγασο και στηρίζονται σε τεράστιες τοιχοποιίες μήκους 17 μέτρων και πίσω τους το Grand Palais des Champs-Élysées. Ο φακός εστιάζει στο περίτεχνο έργο Nymphs of the Seine, αγάλματα από σφυρήλατο χαλκό που βρίσκονται στα κέντρα των τόξων πάνω από τον Σηκουάνα και είναι μνημεία της Γαλλο-Ρωσικής Συμμαχίας, από τον δημιουργό Georges Récipon. Η περιήγηση συνεχίζεται στον Πύργο του Άιφελ και το αντίγραφο του αγάλματος της ελευθερίας που υπάρχει στο μικρό τεχνητό νησάκι Île aux Cygnes.

Το φιλμ κλείνει με την γυναίκα αλλά και τον κόσμο που υπάρχει μέσα στο σκάφος.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
128

Φορμά
Super 8mm