Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού, που ήταν το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας για πάνω από 60 χρόνια, μέχρι το Μάρτιο του 2001, οπότε και έκλεισε και αντικαταστάθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το φιλμ ανοίγει από το αεροδρόμιο του Ελληνικού με το αεροπλάνο της Ethiopian Airlines Boeing 707. Ο φακός στέκεται σε ένα αεροπλάνο Douglas της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. που είναι στον αέρα.

Έπειτα εστιάζει σε μια γυναίκα της Ολυμπιακής που απ’ τα προστατευτικά κάγκελα καταλαβαίνουμε ότι είναι στον αεροδιάδρομο των αφίξεων. Η γυναίκα κοιτάει το ρολόι της κρατώντας -πιθανόν- το πρόγραμμα των δρομολογίων. Βλέπουμε τον κόσμο στον τερματικό σταθμό να περιμένουν το αεροπλάνο και επιστροφή στη γυναίκα.

Ο κινηματογραφιστής μάς δείχνει άτομα της Ολυμπιακής που δουλεύουν για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου, ένα βυτιοφόρο της εταιρίας Mobil και την κίνηση των αεροσκαφών. Η κάμερα στέκεται στο αεροσκάφος Douglas DC-6B, "Νήσος Λέσβος" (SX-DAM) των Ολυμπιακών Αερογραμμών το οποίο μόλις έχει προσγειωθεί από Κρήτη. Ένα σύντομο πλάνο ενός αεροπλάνου στον αέρα κι επιστρέφουμε στο Douglas DC-6B με τον κόσμο του να αποβιβάζεται.

Το φιλμ κλείνει με τον κόσμο να απομακρύνεται από τον αεροδιάδρομο προς τον τερματικό καθώς βλέπουμε και το λεωφορείο μεταφοράς επιβατών.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
100

Φορμά
8mm