Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο πλοίο Φαιστός το οποίο πλησιάζει το λιμάνι της Σούδας, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Κρήτης.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα απ’ το κατάστρωμα του πλοίου. Βλέπουμε κόσμο να θαυμάζει την θέα καθώς κι ένα πανοραμικό πλάνο όλης της ακτογραμμής με την οροσειρά Λευκά Όρη ή Μαδάρες να ξεχωρίζει στο βάθος. Οι επιβάτες έχουν βγει στα μπαλκόνια καταστρώματος του πλοίου και χαζεύουν ενώ φαίνεται και η σκάλα επιβίβασης/αποβίβασης που είναι στερεωμένη στο πλάι του.

Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει τα φουγάρα και έπειτα δυο γυναίκες που του χαμογελάνε και παρακολουθούν την είσοδο του καραβιού στο λιμάνι. Μια βάρκα με κουπιά πλησιάζει να πάρει τα σκοινιά του πλοίου για την διαδικασία πρόσδεσης. Απόψεις απ’ το λιμάνι με αρκετό κόσμο να περιμένει εκεί, λεωφορεία και αυτοκίνητα εκείνης της εποχής και επιστροφή στις γυναίκες που συζητάνε μ’ ένα άντρα. Ακολουθεί ένα πανοραμικό πλάνο του λιμανιού, ο φακός εστιάζει σε μια παρέα που συζητάει έχοντας μαζί τους έναν Κρητικό που είναι παραδοσιακά ντυμένος.

Η κάμερα στέκεται σ’ έναν άντρα που προχωράει έχοντας δίπλα του μια γυναίκα μ’ ένα μαντήλι στο κεφάλι κι στη συνέχεια εκείνη ανεβαίνει στο πλοίο ενώ δίπλα της βλέπουμε αυτοκίνητα να φορτώνονται με την βοήθεια γερανού στον χώρο στάθμευσης του πλοίου που είναι ασφυκτικά γεμάτος.

Το φιλμ κλείνει με τη σημαία του πλοίου των ακτοπλοϊκών γραμμών Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη να ανεμίζει, τον κόσμο να επιβιβάζεται στο πλοίο καθώς και τα πολλά αυτοκίνητα που βρίσκονται εκεί.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
186

Φορμά
8mm