Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην παραλία Χονολουλού στη Χαλέπα, μία από τις ωραιότερες και ιστορικότερες συνοικίες των Χανίων που βρίσκεται ανατολικά από τα Χανιά στον παραλιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο και το Ακρωτήρι.

Το φιλμ ανοίγει με μια παρέα που κάθεται στο ταβερνάκι "Χονολουλού", από το οποίο πήρε το όνομα η παραλία. Ο κινηματογραφιστής παραμένει στην παρέα του για λίγο κι εμείς μπορούμε να διακρίνουμε στο βάθος την παραλία. Έπειτα η ιδιοκτήτρια του κέντρου περπατάει στο δρόμο μιλώντας με έναν άντρα και στη συνέχεια ανοίγουν μια ομπρέλα. Βλέπουμε πανοραμικά πλάνα της παραλίας με την κάμερα να στέκεται σ’ έναν βράχο που έχουν ανέβει δυο παιδάκια.

Η εικόνα αλλάζει με πλάνα απ’ το δρόμο και αρκετές χήνες να μαζεύονται στα ψίχουλα που τους πετάει η γυναίκα της παρέας καθώς και τον αρκετό κόσμο που έχει συγκεντρωθεί τριγύρω για να απολαύσει το θέαμα. Ένα ακόμα πανοραμικό, αυτήν τη φορά της κτιριακής δομής της περιοχής με τον φακό να στέκεται σ’ έναν απ’ τους άντρες του γκρουπ.

Το φιλμ κλείνει με απόψεις της παραλίας, με νεαρούς να κολυμπάνε, άλλους να κάνουν κανό και άλλους απλά να στέκονται και να απολαμβάνουν την θάλασσα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
184

Φορμά
8mm