Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η EXPO 58 είναι η πρώτη παγκόσμια έκθεση που έγινε μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο, φιλοξενήθηκε στην πόλη των Βρυξελλών, διήρκεσε 6 μήνες (17/4/58- 19/10/58) και συμμετείχαν σ’ αυτήν 44 χώρες.
Τα πρώτα πλάνα του φιλμ είναι πανοραμικά –προφανώς από αεροπλάνο - της Βελγικής γης, καθώς αμέσως μετά παρακολουθούμε την προσγείωση στο αεροδρόμιο, όπου κυρίαρχη εταιρεία αερομεταφορών, φαίνεται πως είναι η -τότε- SWISSAIR.
Στη συνέχεια το φιλμ μας εισάγει στους χώρους, που έχουν στηθεί τα περίπτερα της EXPO 58.
Κυρίαρχη κατασκευή της Έκθεσης ήταν το Αtomium, που απεικόνιζε ένα μαγνητισμένο κύτταρο από κρύσταλλο σιδήρου, το οποίο αντιπροσώπευε το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης, ως σύμβολο ειρήνης μεταξύ των εθνών και το οποίο αποτελεί, ως σήμερα, ορόσημο της πόλης των Βρυξελλών.
Στη διάρκεια του φιλμ παρακολουθούμε πλάνα από πρωτοποριακές, φουτουριστικές τεχνολογικές κατασκευές, μέχρι έργα που χαρακτήριζαν τις τοπικές αρχιτεκτονικές, εργαστηριακά ή βιομηχανικά επιτεύγματα ή προτάσεις από κάθε χώρα.
Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος μεταφοράς των επισκεπτών, στον τεράστιο χώρο των 500 περίπου στρεμμάτων, με τελεφερίκ, με τα πρώτα διπλά ή τριπλά συνδεδεμένα λεωφορεία και άλλες πρωτότυπες κατασκευές.

Συντεταγμένες

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
634

Φορμά
8mm