Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στην Οίτη, ένα βουνό της Στερεάς Ελλάδας και καταλαμβάνει τμήμα των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Το φιλμ ανοίγει με το σήμα της Ε.Π.Ε.ΑΝ (ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ) και τους συντελεστές της ταινίας, τους ανιχνευτές Βύρωνος, έχοντας σαν φόντο ένα κάδρο που απεικονίζει μια προσκοπική κατασκήνωση με μια μεγάλη φωτιά στη μέση.

Ένα τρένο πλησιάζει τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας με αρκετό κόσμο τριγύρω και την ομάδα των προσκόπων. Οι πρόσκοποι ετοιμάζουν τις αποσκευές τους κι επιβιβάζονται. Στην συνέχεια τους βλέπουμε στην κουκέτα του τρένου να τραγουδάνε, να διασκεδάζουν και να συζητάνε ενώ παρεμβάλλονται σύντομα πλάνα από τη διαδρομή. Ο φακός μας δείχνει ένα βανάκι Volkswagen της εποχής και την ομάδα να είναι όλη στο πίσω μέρος και να χαιρετάνε τον φακό.

Η εικόνα αλλάζει μ’ ένα πανοραμικό βλέπουμε όλο τον εθνικό δρυμό της Οίτης ο οποίος έχει ανακηρυχθεί ως ένας από τους ομορφότερους της Ελλάδας, κατάφυτο από έλατα που ανήκουν στο είδος της κεφαλληνιακής ελάτης καθώς κι ένα πέτρινο καταφύγιο που υπάρχει εκεί. Η ομάδα βγάζει τον εξοπλισμό της κι έπειτα να γευματίζει. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει τους προσκόπους σε διάφορες δραστηριότητες και έπειτα τους βλέπουμε να εισέρχονται στο σπήλαιο Καταβόθρα. Το βράδυ τους βλέπουμε να διασκεδάζουν γύρω από μια φωτιά και έναν απ’ την ομάδα να κρατάει μια τρομπέτα.

Το φιλμ κλείνει με την ομάδα να αποχωρεί απ’ το καταφύγιο με τις αποσκευές της και να περιμένει στο σταθμό το τρένο της επιστροφής.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Μερδενισιάνος Κωνσταντίνος Σ. (Μερσάνος)

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
186

Φορμά
Super 8mm