Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στον Πειραιά, η τρίτη πόλη της Ελλάδας μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με δική της περιφερειακή αστική ζώνη, και έδρα του σημαντικότερου λιμανιού της Ελλάδας.

Το φιλμ ανοίγει με ένα μεγάλο πανοραμικό πλάνο από το λιμάνι του Πειραιά. Βλέπουμε τους δρόμους, την κτιριακή δομή, τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα που υπήρχαν εκείνη την εποχή και ξεχωρίζουμε δυο μεγάλες ταμπέλες στην οροφές κτιρίων, η μια να γράφει «ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ ΜΕΤΑΞΑ» και η δεύτερη «ΕΝΩΣΙΣ ΠΑΡΙΣΙΩΝ / ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΠΛΥΤΑ».

Ο κινηματογραφιστής συνεχίζει τα πλάνα από την κτιριακή δομή του λιμανιού και βλέπουμε αμυδρά τον καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας καθώς και το ιστορικό ρολόι του Πειραιά που κατεδαφίστηκε το 1968. Στη συνέχεια βλέπουμε το πλοίο «Πίνδος» που πραγματοπποιούσε τότε δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό.

Καθώς το πανοραμικό προχωρά διακρίνουμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, τα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος» και ένα κτήριο με τη μεγάλη επιγραφή «GREEK LINE». Ο φακός μας δείχνει καλύτερα το κτήριο καθώς και το πλοίο «ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΡΙΣ»

Το φιλμ κλείνει με ένα ακόμα πανοραμικό του παραλιακού δρόμου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Κιριμλίδης Δημήτρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
47

Φορμά
8mm