Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Επίδαυρος είναι ο σημαντικότερος αρχαίος τόπος λατρείας του θεού Ασκληπιού και βρίσκεται στην περιοχή της σημερινής πόλης του Λυγουριού, στην Πελοπόννησο, στην περιοχή της Αργολίδας.

Καθηλωτική η πρώτη εικόνα του κενού κοίλου του μεγάλου Θεάτρου της Επιδαύρου, σημαντικότατου μνημείου του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Πανοραμικό πλάνο ολοκληρώνει την εικόνα του συγκλονιστικού χώρου και βλέπουμε ακόμα το διάζωμα, την ορχήστρα και τη θυμέλη, δηλαδή τη βάση του βωμού, στο κέντρο της κυκλικής ορχήστρας.

Πλάνα από αυτοκίνητο, άφιξη στον χώρο στάθμευσης οχημάτων και λεωφορείων που έχουν μεταφέρει θεατές, οι οποίοι σε πυκνές ομάδες κατευθύνονται στο θέατρο και γεμίζουν τις κερκίδες του.

Παρακολουθούμε τον ηθοποιό Χριστόφορο Νέζερ και τη σύζυγό του που εισέρχεται χειροκροτούμενος να ανταποδίδει τον χαιρετισμό και να κάθεται στα εδώλια του θεάτρου. Οι ηθοποιοί πηγαίνουν να πάρουν τις θέσεις τους, ώστε να αρχίσει η παράσταση. Πρόκειται μάλλον για το έργο του Αισχύλου «Αγαμέμνων», σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή.

Τελευταίο πλάνο μια παρέα που έχει κατασκηνώσει στην περιοχή με ένα αυτοκίνητο Renault Dauphine.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
83

Φορμά
8mm