Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ξεκινάει με απογευματινό πλάνο της Ακρόπολης και στιγμιότυπο στην έρημη οδό Ηρώδου Αττικού, όπου διακρίνεται αστυνομικός κρατώντας τουφέκι. Τα πλάνα είναι πιθανότατα τραβηγμένα το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου 1973.

Στη συνέχεια βλέπουμε πλάνα από το Σύνταγμα το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ύστερα από την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Πλάνα από κινούμενο αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Αμαλίας με σταθμευμένα άρματα μάχης (M48). Έξω από αυτά στέκονται στρατιώτες.

Πλάνα από την πλατεία Συντάγματος. Διακρίνονται στη σειρά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ερπυστριοφόρα) με πολλούς στρατιώτες. Στρατιώτες γελάνε καθισμένοι πάνω στο όχημα. Πλάνα από άρματα μάχης.
Νυχτερινό πλάνο από τη βουλή.

Στο τέλος του φιλμ υπάρχει υλικό τραβηγμένο από την τηλεόραση με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Ασπρόμαυρα πλάνα από τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη 1973 (από το γνωστό φιλμ των Ολλανδών δημοσιογράφων). Πλάνα από συνέντευξη φοιτητών σε δημοσιογράφους, από πορεία στο δρόμο (διακρίνεται το γνωστό πλακάτ «Ουαί! Γραμματείς, Φαρισαίοι, Υποκριτές»). Πλάνα από το κτίριο Αβέρωφ. Πλάνα από τη στιγμή της επέμβασης και τέλος, εικόνες από την επόμενη ημέρα μέσα από το άδειο Πολυτεχνείο.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Γενονότα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
504

Φορμά
8mm