Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Απόψεις από τον ναό του Σμαραγδένιου Βούδα ή Βατ Πρα Καεό (Wat Phra Kaew) στην Μπανγκόκ κατασκευασμένος το 1784. Διακρίνουμε τις στέγες του ναού και των κτιρίων στην αυλή.

Στην συνέχεια πλάνα από τις όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια εν πλω. Παρακολουθούμε φτωχικές πλωτές κατοικίες από ξύλο με τσίγκινες οροφές και βάρκες. Το πλοιάριο γεμάτο από τουρίστες συνεχίζει τη διαδρομή του και ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνα και από τις δυο όχθες του ποταμού.

Παρακολουθούμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν στις όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια. Γυναίκες με λίγα εμπορεύματα στο κανό τους μας συνοδεύουν πηγαίνοντας στην πλωτή αγορά της Ταϊλάνδης.

Βρισκόμαστε πλέον στην αγορά, εκατοντάδες κανό παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο γεμάτα φρούτα, καρπούς και εδέσματα. Παρατηρούμε τους πωλητές καθώς προωθούν τ' αγαθά τους.

Το πλοιάριο συνεχίζει κατά μήκος του ποταμού και το τοπίο αλλάζει. Τα κανό αντικαθιστούν πλοιάρια με σκαλιστό διάκοσμο περνώντας από τον κήπο με τις τριανταφυλλιές.

Ο κινηματογραφιστής συνεχίζει με πλάνα από τον Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα και τον Ναό της Αυγής ή Βατ Αρούν. Σκαλιστή παγόδα ύψους 79 μέτρων με διάκοσμο από πορσελάνη και μωσαϊκά. Το φιλμ κλείνει με πλάνα από το ξενοδοχείο «Oriental».

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
370

Φορμά
8mm