Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αλλαχαμπάντ είναι μια από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες περιοχές της πολιτείας του Uttar Pradesh της Ινδίας. Αναφέρεται και με το όνομα Ανατολικό Λονδίνο.

Η περιοχή- δήμος Civil Lines είναι η κεντρική επιχειρηματική συνοικία της Αλλαχαμπάντ και το μεγαλύτερο πολεοδομικό έργο που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία πριν από την ίδρυση του Νέου Δελχί.

Στην ταινία παρακολουθούμε μια πόλη με μεγάλη κίνηση, κάθε πλάνο είναι γεμάτο από ανθρώπους με τυπικές ινδικές ενδυμασίες, να κυκλοφορούν με ποδήλατα δίκυκλα ή τρίκυκλα (που φαίνεται ως το κύριο μέσο μετακίνησης), κάρα με επιβάτες ή φορτία, τα οποία σέρνουν βοοειδή ή ακόμα και άνθρωποι, βοοειδή ελεύθερα, ελάχιστα αυτοκίνητα, δρόμους με μεγάλο πλήθος πεζών.

Σε μερικά πλάνα βλέπουμε συγκεντρωμένα παιδιά με σάκες, τα οποία αφού κάνουν μία χαρακτηριστική κίνηση, ίσως προσευχή, προχωρούν προς το σχολείο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
106

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Βρισκόμαστε στο Civil Lines, το κέντρο που παλιότερα ήταν το ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Είναι η ώρα αιχμής, περίπου εννέα και μισή το πρωί. Να μια φιγούρα σαν τον Γκάντι, με φαλακρό κεφάλι και dhoti - δεν θα χρειαστεί τις υπηρεσίες αυτού του κουρέα του δρόμου.

Η καλύτερη ώρα για να δεις το Civil Lines είναι νωρίς το πρωί, όταν είναι δροσερό και ήσυχο. Μετά την επανάσταση του 1857, οι αρχές θεώρησαν ότι η Καλκούτα ήταν πολύ μακριά από το κέντρο της Ινδίας για να λειτουργήσει ως πρωτεύουσα και έτσι σχεδίαζαν να κάνουν την Αλλαχαμπάντ νέα πρωτεύουσα.

Αργότερα άλλαξαν γνώμη, αλλά εν τω μεταξύ το Civil Lines είχε μεγαλώσει με αρκετές μεγάλες λεωφόρους.

Εδώ, πλαισιωμένο από αγελαδοτροφεία, είναι ένα σχολείο αγοριών. Τα αγόρια τραγουδούν το JAI HAI, JAI HAI -Victory (όπως κάνουν σαν παρέλαση κάθε πρωί). Ακόμη και οι φτωχότερες ινδικές οικογένειες φαίνεται να εκτιμούν ότι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την πρόοδο, γεγονός που αποτελεί καλό στοιχείο για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας.
Bonar, Andrew Graham