Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Αλλαχαμπάντ είναι μια από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες περιοχές της πολιτείας του Uttar Pradesh της Ινδίας. Αναφέρεται και με το όνομα Ανατολικό Λονδίνο.

Στην ταινία βρισκόμαστε σ΄ένα σπίτι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία, στην περιοχή που αποτελεί την κεντρική επιχειρηματική συνοικία της Αλλαχαμπάντ, Civil Lines. Τις εντυπώσεις κλέβει αμέσως ο μεγάλος και πολύχρωμος κήπος του σπιτιού με δέντρα και λουλούδια, μια μοναδική επίδειξη του πλούτου της τοπικής χλωρίδας.

Στη συνέχεια ο κινηματογραφιστής δημιουργεί ένα κωμικό σκετς, όπου ο ίδιος υποδύεται τον υπηρέτη της οικοδέσποινας του σπιτιού, η οποία υποτίθεται πως του φέρεται με σκληρό τρόπο και μάλιστα τον απειλεί με ένα μπαστούνι του γκολφ κι ένα κοντάρι.

Μερικά πλάνα ακόμα από τα υπέροχα λουλούδια του κήπου.

Στη συνέχεια βλέπουμε να μπαίνουν στον κήπο δύο μαγκούστες, που είναι μικρά θηλαστικά, ενώ στο κλαρί ενός ψηλού δέντρου ένας δρυοκολάπτης δημιουργεί τρύπα, χτυπώντας με το ράμφος του και τέλος ο φακός εντοπίζει μια ομάδα νυχτερίδων, που περιμένουν το σκοτάδι για να αναζητήσουν τροφή.

Ακολουθεί σκηνή με τον κινηματογραφιστή να κουρεύεται από ντόπιο κουρέα, ο οποίος στη συνέχεια του προσφέρει ένα ιδιότυπο μασάζ στο κεφάλι.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
213

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ω, τι ανακούφιση να ξεφεύγεις από όλο το θόρυβο και τη φασαρία της Πόλης, παρόλο που είναι εντυπωσιακή. Έχουμε έρθει σε μια τυπική κατοικία στο Civil Lines, που χτίστηκε πριν από περίπου 40 ή 50 χρόνια σε ένα μεγάλο συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης χειμερινής περιόδου ο κήπος είναι ένα σύνολο λουλουδιών - είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου από κάθε άποψη.

Αυτή είναι η αφεντικίνα του σπιτιού και έχει έναν επισκέπτη σήμερα. Φαίνεται να έχουν καλές σχέσεις.

Αλλά τώρα θυμώνει για κάποιο λόγο - τι μπορεί να είπε για να την αναστατώσει;

Θεέ μου! - ο φτωχός φίλος μας χάνει τον καβγά. Οι Ινδές γυναίκες είναι πιο σκληρές από ό,τι φαίνονται - θα το θυμάται αυτό την επόμενη φορά!

Μεταξύ των επισκεπτών στον κήπο μας είναι αυτή η οικογένεια από μαγκούστες. Η μαγκούστα είναι ο φυσικός εχθρός του φιδιού και λέγεται ότι είναι απρόσβλητη από το δηλητήριό του.

Με τους ανθρώπους είναι ένα φιλικό πλάσμα, αλλά αν το αφήσετε να γίνει κατοικίδιο ζώο μπορεί να γίνει καταστροφικό… Ένας άλλος συχνός επισκέπτης του κήπου είναι ο δρυοκολάπτης, του οποίου ο έντονος ραμφισμός μπορεί να ακουστεί αρκετά μακριά.

Ένα περίεργο θέαμα είναι αυτό των νυχτερίδων που κοιμούνται ανάποδα κρεμασμένες από τα κλαδιά ενός δέντρου.

Και τώρα ο λευκός "Sahib" κουρεύεται απ’ τον κουρέα του.
Bonar, Andrew Graham