Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Παραλίμνι είναι δήμος της επαρχίας Αμμόχωστου, στο νοτιοανατολικότερο σημείο της Κύπρου και πήρε το όνομά του από την εποχική λίμνη που συνορεύει στα δυτικά του.

Η ταινία ξεκινά με ένα γενικό πλάνο βραχώδους ακτής στο Παραλίμνι. Στο επόμενο πλάνο ο κινηματογραφιστής αναφέρει πως σε κάποια απόσταση μπορούμε να διακρίνουμε κομμάτι από την -υπό τουρκική κατοχή- Αμμόχωστο κι ένα έρημο, εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο εκεί.

Σε επόμενα πλάνα βλέπουμε αμμώδεις οργανωμένες παραλίες, όπου τουρίστες περπατούν, κολυμπούν, κάνουν ηλιοθεραπεία.

Στη συνέχεια μικρά πλάνα από μια αψίδα, προφανώς κάποιου μεσαιωνικού κάστρου ή τείχους, κολυμβητές και παραθεριστές, καΐκια δεμένα κοντά στην ακτή, ανθισμένα παρτέρια, κάποια παιδάκια που περιεργάζονται τις αραγμένες βάρκες και πάλι παραλία και κόσμος που απολαμβάνει τις διακοπές του και το τοπίο.

Τέλος, πλάνα από τα ερειπωμένα μεσαιωνικά τείχη κι ένα πλάνο σε δρόμο της πόλης.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
119

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Έχουμε περάσει τώρα στην ανατολική πλευρά του νησιού και βρισκόμαστε στο Παραλίμνι. Από την οροφή του ξενοδοχείου μπορούμε να δούμε την Αμμόχωστο στο βάθος, τώρα υπό τουρκική κατοχή - τους δρόμους ερημικούς και τα ξενοδοχεία κενά.

Κοιτάζοντας στην άλλη μεριά, στα πόδια μας είναι ένας μικρός κόλπος και μια παραλία. Για αυτό έρχονται οι τουρίστες και εκεί, κάθονται και ξαπλώνουν σαν θαλάσσιες χελώνες.

Είναι σίγουρα αλήθεια ότι το ανθρώπινο είδος έχει ποικιλία. Έχουμε ψηλό και κοντό, χοντρό, λεπτό, τριχωτό, απαλό δέρμα και κάθε απόχρωση χρώματος, από λευκό σε ροζ έως σκούρο.
Bonar, Andrew Graham