Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Πλάνα από την όχθη του ποταμού Saint Lawrence που βλέπει στην St Lawrence.

Ο φακός εστιάζει στο Château Frontena, συνεχίζει στον Clock Tower (Πύργος του Ρολογιού), στέκεται για λίγο στο Édifice Price (Price Building) και λαμβάνει λήψεις από τα γραφικά κτίρια, κατά μήκος του ποταμού στην St Lawrence.

Μια βόλτα για τον κινηματογραφιστή και την παρέα του στις πεδιάδες του Αβραάμ, μια περιοχή έξω από την πόλη στην οποία έλαβε χώρα η αποφασιστική μάχη του 1759.

Παρακολουθούμε ένα βασιλικό φρουρό στην σκοπιά του, ένας αστυνομικός διορθώνει το κυλινδρικό γούνινο καπέλο του (bearskin hat), και ένας άλλος βασιλικός φρουρός διεκπεραιώνει τιμητικά καθήκοντα.

Συνεχίζουμε την περιήγηση στην βεράντα Dufferin Terrace που περιβάλει το Château Frontena.

Η Dufferin Terrace αποτελείται από ξύλινες σανίδες έχει μοναδική θέα στο ποτάμι και πολλά καφέ. Παρακολουθούμε κατά μήκος της κανόνια και μικρά κιόσκια. Μια παλιά φωτογραφία μας δείχνει πως το μέρος δεν έχει υποστεί καμιά αλλαγή, οι άνθρωποι του Κεμπέκ δεν θέλουν να αλλοιώσουν την παραδοσιακή ατμόσφαιρα της πόλης τους.

Το μεγαλόπρεπο ξενοδοχείο Saint Lawrence ποζάρει στον φακό (σχεδιάστηκε από τον Bruce Price και κατασκευάστηκε από την Canadian Pacific Railway το 1893).

Το φιλμ ολοκληρώνεται με λήψεις από τα γραφικά σοκάκια της πόλης με τους υπαίθριους καλλιτέχνες, τους περαστικούς που στέκουν στα εκθέματα και τις άμαξες που κινούνται στα δρομάκια.

Συντεταγμένες

Φυσικά πρόσωπα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
187

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Μια αλλαγή σκηνικού. Σχεδόν μια άλλη χώρα. 500 μίλια βόρεια του Τορόντο βρίσκεται το γαλλόφωνο Κεμπέκ. Η προσέγγιση σε όλη τη St Lawrence Seaway είναι πολύ ωραία και μόλις φτάσεις κοντά στα σπίτια αισθάνεσαι ότι αυτό το μέρος είναι διαφορετικό από αυτό που έχεις δει στον υπόλοιπο Καναδά.
Είναι λίγο αργά η ώρα, αλλά δεν πειράζει, ας πάμε με τους φίλους μας Cleo και Naim να δούμε γρήγορα τις πεδιάδες του Αβραάμ και τον ποταμό από κάτω.

Το επόμενο πρωί επιστρέφουμε στις πεδιάδες του Αβραάμ. Ήταν εδώ όπου το 1759 ο στρατηγός Wolfe πολέμησε την αποφασιστική μάχη που υποχρέωσε τη Γαλλία να εγκαταλείψει τις αποικιακές της βλέψεις στη Βόρεια Αμερική. Παρεμπιπτόντως τόσο ο Wolfe, όσο και ο Γάλλος διοικητής, ο στρατηγός Montcalm, έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτήν τη μάχη.

Αγαπητέ μου φίλε, ποιος σου έβαλε το καπέλο σου σήμερα το πρωί; Έτσι είναι καλύτερο - πρέπει να φαίνεσαι στα καλύτερα σου στη φρουρά, ξέρεις.

Οι φρουροί φαίνονται αρκετά Βρετανοί, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μοιάζει βρετανικό εδώ. Ολόκληρη η πόλη, με τα chateaux και τα στενά δρομάκια της, τα bistrots της και τους καλλιτέχνες του δρόμου έχει μια ισχυρή γαλλική νότα, πολύ διαφορετική από τις αγγλοσαξονικές πόλεις στα νότια.

Οι κάτοικοι του Κεμπέκ ανησυχούν για τη διατήρηση της παραδοσιακής εμφάνισης της πόλης τους και δεν θα δεις, για παράδειγμα, ψηλούς ουρανοξύστες να κυριαρχούν στον ορίζοντα. Εδώ, ψηλά πάνω από το St. Lawrence, είναι η Dufferin Terrace και το επιβλητικό Chateau Frontenac.
Bonar, Andrew Graham