Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το Lairg είναι ένα χωριό στο νομό Sutherland, της περιοχής Highlands στη Σκωτία.
Η ταινία ξεκινάει με πλάνα από τον ποταμό Shin, ο οποίος ρέει παραπλέυρως του Lairg.
Μπορούμε να δούμε τα πολλά επίπεδα του ποταμού, που δημιουργούν μικρούς καταρράκτες, καθώς και σολομούς να πετάγονται έξω απ΄το νερό σ’ αυτά τα απότομα σημεία.

Στη συνέχεια και ενώ ο κινηματογραφιστής έχει αφήσει πίσω το Lairg, φτάνει στον παράκτιο δρόμο, όπου βλέπουμε δυο γυναίκες με μαγιό σε βάρκα.

Στη συνέχεια παρακολουθούμε την παράκτια γραμμή, κινηματογραφώντας από αυτοκίνητο και από κάποια μονοπάτια οδηγούμαστε σ’ ένα ερημικό σημείο, χαρακτηριστικό τοπίο της περιοχής των Highlands.

Στη διαδρομή με το αυτοκίνητο συναντάμε ένα κοπάδι από πρόβατα, καθώς κι ένα μακρυμάλλικο βόδι, ζωική ποικιλία που, εξαιτίας της συγκεκριμένης υπερτριχοφυϊας, μπορεί να επιβιώνει στους σκληρούς χειμώνες της βόρειας ορεινής Σκωτίας.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
95

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ο ποταμός Shin, κοντά στο Lairg, είναι ένας πολύ ταιριαστός ποταμός για σολομούς. Εάν είστε τυχεροί, θα δείτε τους σολομούς που προσπαθούν να υπερπηδήσουν τον καταρράκτη. Το έργο τους φαίνεται μάταιο, αλλά κάποια απ’ αυτά τα ψάρια σαν από θαύμα επιτυγχάνουν και περνάνε στον επόμενο καταρράκτη και τον επόμενο, μέχρι να φτάσουν στο τέλος του ταξιδιού τους.

Οι δρόμοι εδώ δεν είναι πολύ φαρδείς, έτσι δεν είναι; Πρέπει να παίξεις το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες, να τρέχεις από ένα πέρασμα στο επόμενο... Και αν θέλεις να βγεις από τον κεντρικό δρόμο σε ένα μονοπάτι όπως αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις ένα όχημα με ικανό ύψος από το έδαφος.

Μπρρρ! Είναι πολύ άδεια και μοναχικά εδώ. Αν το αυτοκίνητο χαλάσει, φαντάζομαι ότι θα είμαστε στο έλεος των μαγισσών και των μάγων.

Εδώ είναι μερικά μακρύτριχα βοοειδή. Αυτά τα βοοειδή είναι μιας ειδικής ράτσας, που παρεμπιπτόντως βρίσκονται μόνο στα Ηighlands της Σκωτίας.
Bonar, Andrew Graham