Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Παρακολουθούμε εικόνες από την λίμνη Sevan καθώς το αμάξι τρέχει στον δρόμο. Πάνω σ΄ένα βράχο ο φακός στέκεται στο άγαλμα της πριγκίπισσας Ταμάρ που περιμένει τον ερωτά της και φιλοτεχνήθηκε από τον Rafael Petrosyan. Περνάμε ένα μικρό χωριό και ακολουθούμε τον φακό στους ορεινούς όγκους του Μικρού Καυκάσου. Ο δρόμος απότομος με κλειστές στροφές και παρατηρούμε διερχόμενα οχήματα.

Η λίμνη Σεβάν βρίσκεται σε υψόμετρο 1900 μέτρων, τροφοδοτείται από 30 ποτάμια. Εξαιτίας της ανθρώπινης επέμβασης έχει αλλάξει δραματικά το οικοσύστημα της.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
96

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Από την κορυφή του περάσματος Sevan ο δρόμος κάνει μια αρκετά απότομη κάθοδο 3.000 ποδιών στην πόλη του θέρετρου Dilizhan. Πιστεύω ότι ο Ρώσος συγγραφέας Maxim Gorky είχε κάτι κολακευτικό να πει για το Dilizhan. Ναι, εδώ είμαστε. Είπε: «Το Dilizhan είναι εκπληκτικά όμορφο. Τα βουνά φαίνεται να αγκαλιάζουν την κοιλάδα και να την προστατεύουν με την αγάπη και την τρυφερότητα των ζωντανών πλασμάτων» κλπ. κλπ. Εγώ αυτά τα λέω συναισθηματικά σκουπίδια. Το Dilizhan είναι ένα αρκετά ωραίο μέρος, αλλά δεν υπάρχει τίποτα το πολύ θαυμάσιο σε αυτό.
Bonar, Andrew Graham