Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Οι μαθητές της έκτης τάξης των Εκπαιδευτηρίων Χατζηκωνσταντίνου, ξεκινούν την εκδρομή τους από τον Άλιμο με προορισμό τη Ναύπακτο. Ακολουθώντας τη διαδρομή της παλιάς Εθνικής Οδού, οδηγούνται στο Ρίο.

Μέσα στο πούλμαν συζητούν, γελούν και τρώνε κάτι πρόχειρο. Το φέρρυ απομακρύνεται από το λιμάνι και οι εκδρομείς κάθονται σε μικρές και μεγάλες παρέες. Χαιρετούν τον φακό σε μια αναμνηστική φωτογραφία.
Το λιμάνι του Αντίρριου προβάλει μπροστά με τα εντυπωσιακά τείχη του.

Η ανάβαση για το βενετσιάνικο κάστρο, τωρινό σύμβολο της Ναυπάκτου και σπουδαίας στρατηγικής σημασίας για τους Ενετούς κατακτητές έναντι των Οθωμανών, ξεκινά. Το κοπιαστικό περπάτημα ως το κάστρο δεν ανησυχεί τους περιπατητές. Ακολουθούν το χωμάτινο δρόμο με τις τρεις σειρές αλλεπάλληλων τειχών. Η θέα του χαρακτηριστικού λιμενόκαστρου και του παραδοσιακού οικισμού από τον λόφο αποζημιώνει τους μαθητές που επιστρέφουν.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
81

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Εκδρομή στη Ναύπακτο με το Σχολείο Χατζηκωνσταντίνου Το Κολλέγιο τότε είχε 7ταξιο γυμνάσιο οπότε έφυγα και έκανα την τελευταία τάξη στην Χατζηκωνσταντινου, στο Καλαμάκι, για να γλυτώσω την επιπλέον τάξη. Ήταν και μικτό και είχαμε κορίτσια που μου είχαν λείψει στο Κολλέγιο!
Αθανασόγλου Νικόλαος