Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Κέρκυρα είναι νησί του Ιονίου Πελάγους στην Ελλάδα.

Η ταινία ξεκινά με πλάνο που έχει ληφθεί από το καφέ της περιοχής Κανόνι, στα νότια της πόλης της Κέρκυρας . Το σημείο προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το νησάκι Βλαχέρνα με το μικρό μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών, το οποίο συνδέεται με την ξηρά με ένα στενό πέτρινο μονοπάτι. Στο βάθος το εμβληματικό για το νησί, Ποντικονήσι, ένα μικροσκοπικό βραχώδες νησάκι, που φιλοξενεί την βυζαντινή εκκλησία του Παντοκράτορα του 11ου αιώνα, η οποία περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση.

Στη συνέχεια βρισκόμαστε σε κεντρικό δρόμο της πόλης όπου καταστηματάρχες κάθονται έξω από τα καταστήματα τους, καταναλωτές κυκλοφορούν.

Αμέσως μετά πανοραμικό πλάνο μέρους της βραχώδους χερσονήσου, στη οποία έχει κτιστεί το Παλαιό Ενετικό Φρούριο της Κέρκυρας.

Πλάνα από τα στενά δρομάκια (καντούνια) της πόλης και τα κτίσματα της, τα οποία έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από διάφορες ευρωπαϊκές κουλτούρες, πράγμα που φαίνεται έντονα στην αρχιτεκτονική του νησιού. Ένα μανάβικο, μια γυναίκα στο μπαλκόνι με τα απλωμένα ρούχα στο πλάι, ένα κάρο που το σέρνει ένα γαϊδουράκι, πλάνα από μικρή τοπική αγορά.

Στη συνέχεια βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία του νησιού τη Σπιανάδα σ’ ένα καφενείο, στις καμάρες του συγκροτήματος κατοικιών Λιστόν, που οι θαμώνες του κάθονται και συζητούν, ένα περίπτερο κι ένας άντρας που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του, ένας σερβιτόρος με παπιγιόν και πλάνα από τα τουριστικά καταστήματα της πόλης.

Άμαξες με άλογα, παραδοσιακό μέσο μεταφοράς και ξενάγησης στους επισκέπτες του κατάφυτου νησιού.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
126

Φορμά
8mm