Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Στο χείλος της Καλδέρας η πρωτεύουσα της Σαντορίνης τα Φηρά.

Παρακολουθούμε πλάνα από τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα μικρά κυκλαδίτικα σπιτάκια σκαρφαλωμένα στην καλδέρα και αμυδρά διακρίνουμε τον τρούλο της Μητρόπολης της Υπαπαντής του Σωτήρα και το ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Μια κυρία ανηφορίζει, ο φακός στέκεται για λίγο πάνω της και εν συνεχεία συνεχίζει με πανοραμικά πλάνα των Φηρών, του ακρωτηρίου, έως ότου πέσει κατακόρυφα, ακολουθώντας την απότομη πλαγιά στο παλιό λιμάνι του Γιαλού, για να συνεχίσει την περιήγηση στο ανάγλυφο της καλδέρας, απόρροια της Μινωικής έκρηξης του 1613 π.Χ.

Η περιπλάνηση συνεχίζεται εντός της πόλης με στιγμές από την καθημερινότητα των ντόπιων και της συντροφιάς του κινηματογραφιστή. Παρακολουθούμε την γιαγιά στηριγμένη στο μπαστούνι της, την συντροφιά κατά την επίσκεψη της σε ένα γραφικό εκκλησάκι, όπου με την βοήθειας μιας μαυροφορεμένης γιαγιάς, μαζεύει βότανα. Κατηφορίζοντας τα λιθόστρωτα σκαλάκια, πλάνα από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός του 1956.

Η συνέχεια του φιλμ βρίσκει την συντροφιά παρέα με μια γηραιά κυρία και ένα μικρό κοριτσάκι που κρατά τρυφερά στα χέρια του ένα κουταβάκι, καθώς ένα παραφορτωμένο γαϊδουράκι με συνοδό ένα μπόμπιρα ανηφορίζουν από το λιμάνι προς την πόλη.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από το παλιό λιμάνι του Γιαλού καταγράφοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
102

Φορμά
8mm