Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Το φιλμ ανοίγει με την φόρτωση ενός επιβατικού αυτοκινήτου από γερανό εντός του πλοίου. Παρακολουθούμε τις μανούβρες ώστε να τοποθετηθεί σωστά στο κατάστρωμα.

Ο κινηματογραφιστής μέσω μιας πινακίδας, μας αναφέρει πως θα ταξιδέψει για Αλεξανδρούπολη με φορτηγό πλοίο. Στην συνέχεια του φιλμ παρακολουθούμε την κίνηση στο λιμάνι στην Πλατεία Σαπφούς στην προκυμαία, λίγες απόψεις από την κτιριακή δομή της Μυτιλήνης πρωτεύουσα της νήσου Λέσβου και τον όγκο των εμπορευμάτων στοιβαγμένα προς φόρτωση. Με τον κινηματογραφιστή θα ταξιδέψουν και μερικά ιπποειδή δεμένα στην κουπαστή.

Το πλοίο αναχωρεί και ο φακός στέκεται στο άγαλμα της Σαπφούς δωρεά από την ποιήτρια Rose Macaulay και είναι έργο του γλύπτη Αθανάσιου Λημναίου.

Αφήνοντας πίσω τη Μυτιλήνη, βλέπουμε το κάστρο στα Μήθυμνα να στέκει σιωπηλό στο πέρασμα του χρόνου και τα σπίτια με τα αρχοντικά που σκαρφαλώνουν τον λόφο μαρτυρούν τις αρχιτεκτονικές επιρροές των κατακτητών που πέρασαν από το νησί.

Μερικά ακόμα πλάνα από τις συνθήκες φιλοξενίας στα ιπποειδή (άλογα και γαϊδούρια) στην κουβέρτα του πλοίου και το φιλμ κλείνει προσεγγίζοντας το λιμάνι της Σαμοθράκης. Τελευταία πλάνα στον βραχίονα του λιμανιού, τα σπιτάκια στην προκυμαία καθώς ένας ναύτης ατενίζει τον ορίζοντα κατά πάσα πιθανότητα από την γέφυρα του πλοίου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
140

Φορμά
8mm