Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Κάρυστος είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και λιμένας στη Νότια Εύβοια, η οποία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ελληνικού Αρχιπελάγους μετά την Κρήτη.

Στη δυτική παραλία του χωριού είχε αναπτυχθεί ένα ιστορικό, γραφικό Καρνάγιο, το οποίο σήμερα έχει αντικατασταθεί από το νέο λιμάνι της Καρύστου. Μπορεί πλέον να υποδεχθεί κάθε είδους ιδιωτικά και επαγγελματικά yachts, αλιευτικά, επιβατηγά και ακτοπλοϊκά φορτηγά. Ως εκ τούτου η ταινία αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο.

Πανοραμικό πλάνο του Καρνάγιου, κυρίως αλιευτικά σκάφη τραβηγμένα στη στεριά αναμένουν την επισκευή τους, ενώ αγρότες ξεπλένουν τα κοφίνια τους που χρησιμοποιήθηκαν στον τρύγο.

Στην ακτή η βάρκα «Μεταμόρφωσις», μια σπασμένη καρίνα, εργάτες του Καρνάγιου επισκευάζουν τα σκάφη, στο βάθος ένας φάρος. Εργασίες στο Καρνάγιο, ονόματα στα πλαϊνά των σκαφών «Ο δούκας», «Φιλιώ», «Charly», «Άγιος Νικόλαος», «Άνδρος», μια κρεμασμένη μεγάλη άγκυρα, ένα γυμνό σκαρί που βρίσκεται σε διαδικασία επένδυσης, καρίνες, έλικες, εργάτες.

Τελευταίο πλάνο, επάνω σε ένα κωνικό ύψωμα στους πρόποδες του όρους Όχη, διακρίνουμε το κάστρο Καστέλο Ρόσσο ή Κοκκινόκαστρο, το φρούριο της Καρύστου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
80

Φορμά
8mm