Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Καθώς ο ήλιος δύει λίγο πριν το σύθαμπο που τα πάντα γύρω μας γίνονται μαύρες σκιές τυλιγμένες σε χρυσόσκονη, διακρίνουμε το Μπούρτζι μέσα από τις καρέκλες και τα τραπεζάκια των καφέ στην προκυμαία του Ναυπλίου.

Την επόμενη μέρα με μια βάρκα ο κινηματογραφιστής με την συνοδό του επισκέπτονται το μικρό κάστρο του Ιταλού μηχανικού Γκαμπέλο, την πρώτη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και μετέπειτα κατοικία των δημίων της γκιλοτίνας.

Πλάνα από τον μικρό λιμένα καθώς η βάρκα προσεγγίζει το ενετικό φρούριο και ακολούθως λήψεις από την οχύρωση του και τις πολεμίστρες.

Tο φιλμ κλείνει με μια σύντομη ματιά στο Ναύπλιο.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Bonar, Andrew Graham

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Ναι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
58

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Κανένας επισκέπτης που πάει στο Ναύπλιο δεν μπορεί ποτέ να ξεχάσει τη θέα του Μπούρτζι, του μικρού κάστρου στον Κόλπο του Ναυπλίου, που χτίστηκε από τους Ενετούς. Αξίζει να πάρετε μια βάρκα να περάσετε απέναντι στο νησί για να το δείτε. Πριν από μερικά χρόνια κάποιος επιχειρηματίας αποφάσισε να μετατρέψει το κάστρο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά αφού το έκανε, αρνήθηκε να το ανοίξει το κάστρο στο ευρύ κοινό, εκτός από τους καλεσμένους του. Οι αρχές είπαν ότι πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση του κοινού στο κάστρο, αλλά αντί να παραχωρήσει πρόσβαση, ο ιδιοκτήτης εγκατέλειψε το ξενοδοχείο. Τώρα λοιπόν οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στο κάστρο, αλλά το ξενοδοχείο είναι εγκαταλελειμμένο και το ίδιο το κάστρο είναι απεριποίητο και αφρόντιστο.
Bonar, Andrew Graham