Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Η Ανδραβίδα είναι κωμόπολη του Νομού Ηλείας, στην Πελοπόννησο στην Ελλάδα. Μερικά χιλιόμετρα από την μικρή πόλη υπάρχει η Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, στρατιωτικό αεροδρόμιο που ανήκει στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση, διασχίζει με αυτοκίνητο κατά μήκος το στρατόπεδο, καταγράφει παρκαρισμένα πολεμικά αεροσκάφη McDonnell Douglas F-4 Phantom II και τολ (χώροι στάθμευσης αεροπλάνων).

Στον ουρανό ένα αεροσκάφος, μέσα σ’ ένα τολ ένα άλλο επισκευάζεται. Ένα Φάντομ, παίρνει θέση για απογείωση, ένας αξιωματικός ποζάρει δίπλα.

Ο κινηματογραφιστής πλησιάζει, περιεργάζεται το αεροσκάφος, παίρνει τη θέση του πιλότου, χαιρετά και χαμογελά στην κάμερα.

Μεγάλη κινητικότητα από αεροσκάφη, το Φάντομ μπαίνει στον διάδρομο απογείωσης, κάνει την απαραίτητη διαδρομή και απογειώνεται.

Απογειώνεται κι ένα δεύτερο Φάντομ στο οποίο ο δεύτερος πιλότος κρατά την κάμερα του κινηματογραφιστή και μας δίνει πλάνα από το πρώτο αεροσκάφος, από το έδαφος, τις καλλιέργειες, τους οικισμούς, τους δρόμους και τις δαντελωτές ακτές της Πελοποννήσου.

Τέλος το αεροσκάφος προσγειώνεται, έχει πια νυχτώσει, ένα άλλο αεροσκάφος απογειώνεται για τη δική του βάρδια.

Συντεταγμένες

Συλλογικά όργανα

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
267

Φορμά
Super 8mm

Περιγραφή δημιουργού


Ένας κολλητός μου φίλος αξιωματικός στην Αεροπορία ειδικευμένος στην συντήρηση των Phantom, πήρε ειδική άδεια να με ξεναγήσει στην αεροπορική βάση. Ήξερε και την τρέλα μου με τα αεροπλάνα!
Δώσαμε την κάμερα σε έναν φίλο του, πιλότο, και έκανε λήψεις για λογαριασμό μου! Δεν επέτρεψαν να επιβιβαστώ εγώ...
Αθανασόγλου Νικόλαος