Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Ο κινηματογραφιστής με την συντροφιά του βρίσκονται στην παραλία του Αγιόκαμπου, ενός παραθαλάσσιου οικισμού της Λάρισας, στη Θεσσαλία.

Στην άμμο τραβηγμένες ψαρόβαρκες εξοπλισμένες με πυροφάνια, δεκάδες κολυμβητές όλων των ηλικιών απολαμβάνουν το μπάνιο τους και τα παιχνίδια με τη θάλασσα. Το μπάνιο ανοίγει την όρεξη και στα επόμενα πλάνα μας ο κινηματογραφιστής και η παρέα του γευματίζουν και αστειεύονται σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα.

Γύρω στην παραλία σκηνές και πρόχειρα καταλύματα τουριστών, μια παρέα σε αυτοκίνητο αναχωρεί με εντυπωσιακό τρόπο, με άτομα σκαρφαλωμένα στο καπό και στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου Hillman.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
57

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


Εκδρομή στον Αγιόκαμπο στη Λάρισα. Χαρακτηριστικά τα γρι γρι με τις μεγάλες λάμπες υγραερίου, για νυκτερινό ψάρεμα, τραβηγμένα στην αμμουδιά και ο πολύς κόσμος που κάνει μπάνιο. Καλοκαίρι 1967. Πολλές κυρίες μεγάλης ηλικίας έμπαιναν στο νερό με τσεμπέρι και κομπινεζόν – όπως η κυρία με τα μαύρα και μάλιστα όταν φούσκωνε το κομπινεζόν έμοιαζαν με μαύρες σαλούφες. Υπάρχουν και κάποιες αταξίες όταν οι εκδρομείς πάνε βόλτα με το λευκό Hillman πάνω στο καπό και την μπαγκαζιέρα.
Αποστολέρης Κωνσταντίνος