Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Τα Τρίκαλα είναι πόλη της Θεσσαλίας, πρωτεύουσα του νομού Τρικάλων, στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης το οποίο διασχίζει ο ποταμός Ληθαίος, μια γυναίκα και δύο αγοράκια στέκονται μπροστά σε πίδακες νερού που χύνονται στον ποταμό, ο οποίος κυλά στα διάφορα επίπεδα που έχουν κατασκευαστεί για την ήρεμη ροή του. Είμαστε στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Παύλου (σήμερα Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) των Τρικάλων, που είναι ιδιαίτερα φροντισμένη με ολάνθιστες τριανταφυλλιές και συνδέεται μέσω γεφυρών με την πλατεία Ρήγα Φερραίου.

Η κεντρική γέφυρα, κόσμημα αρχιτεκτονικής, η οποία είναι τοξωτή και μεταλλική, κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 1886 από Γάλλους μηχανικούς και αποτελεί το βασικό συνδετήριο σημείο της καταπράσινης πόλης. Περαστικοί, επισκέπτες, παιδιά που παίζουν, ενώ πλησιάζουν το συντριβάνι με τα σταθερά προπολεμικά ανθοδοχεία.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο Φρούριο, που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό κατά τον 6ο αιώνα και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής, μιας και φιλοξενεί το υπαίθριο δημοτικό θέατρο, αλλά και το ομώνυμο καφέ-bar-εστιατόριο «Φρούριο».

Τα παιδάκια παίζουν δίπλα στο ποτάμι, ενώ ο κινηματογραφιστής μας δίνει πλάνο που αποκαλύπτει την πλούσια χλωρίδα της πόλης, αλλά και τον Πύργο με το ρολόι του Φρουρίου.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Γεώργιος Αποστολέρης

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
60

Φορμά
8mm