Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο φρούριο του Παλαμηδιού, ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, κτισμένο στον ομώνυμο λόφο του Ναυπλίου, πρωτεύουσας του νομού Αργολίδας, στην Πελοπόννησο.

Οι επισκέπτες ανεβαίνουν στην κορυφή του λόφου, περπατούν έξω από τα τείχη του κάστρου, στο εσωτερικό τους ο προμαχώνας Άγιος Ανδρέας, πλάνο της βραχώδους χερσονήσου Ακροναυπλίας και του παραθαλάσσιου μονοπατιού του «Γύρου της Αρβανιτιάς».

Πανοραμικό πλάνο που αποκαλύπτει το δεύτερο εμβληματικό, για την πόλη, φρούριο Μπούρτζι, το οποίο έκτισαν οι Ενετοί πάνω στη βραχονησίδα του Αγίου Θεοδώρου. Βλέπουμε επίσης το λιμάνι και μεγάλο μέρος της πόλης του Ναυπλίου.

Διακρίνουμε ιστορικά κτίρια της πλατείας Συντάγματος όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτήριο, όπου στεγαζόταν και η πρώτη Βουλή των Ελλήνων, το Παλαιό τζαμί και βέβαια τον Αργολικό Κόλπο. Το πανοραμικό συνεχίζεται. Βλέπουμε όλη την πόλη, αλλά και μέρη της υπαίθρου από τα 216 μέτρα υψόμετρο. Το κωδωνοστάσιο πάνω από την πύλη του Αγίου Ανδρέα, ενός ναΐσκου στο εσωτερικό του κάστρου.

Ένα γενικό πλάνο του -τότε- νεόδμητου ξενοδοχείου «Ξενία».

Στη συνέχεια ο κινηματογραφιστής με την οικογένειά του έχουν κατέβει στην πόλη. Στην παραλία τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων αναψυχής, δυο γυναίκες της συντροφιάς με φόντο το Μπούρτζι δένουν τα μαντήλια τους, μια βάρκα με κουπιά διασχίζει την ακτογραμμή πίσω τους.

Ένας άντρας σ’ ένα σκαμνάκι ψαρεύει με το καλάμι του ενώ ένα αγοράκι περνάει.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Χατζηδάκης Γιώργος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
156

Φορμά
8mm