Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο λιμανάκι της παραθαλάσσιας πόλης Κερύνεια, στις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Επιβλητικό υψώνεται μπροστά μας, στην είσοδο του λιμανιού, το κάστρο, το οποίο κτίστηκε αρχικά από τους Ρωμαίους και τον 7ο αιώνα ανακατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς στη προσπάθεια τους να προστατεύσουν την πόλη από τις αραβικές επιδρομές. Στο πέρασμα των αιώνων έχει δεχτεί πολλές μετατροπές και προσθήκες.

Με ένα πανοραμικό πλάνο βλέπουμε την προβλήτα με το φάρο, τη βορειοανατολική πλευρά του κάστρου, μικρά σκάφη δεμένα στο λιμανάκι, ορισμένα κτίσματα οικίες ή πανδοχεία, έναν ερειπωμένο πύργο ενσωματωμένο με το Τελωνείο της Κερύνειας και μέρος της αστικής δόμησης. Στον ιστό του Τελωνείου αναρτημένη η Κυπριακή σημαία.

Το γκρι κτίριο μιας επιχείρησης με αποθήκες στον ισόγειο χώρο και πίσω του διακρίνεται το καμπαναριό του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πολιούχου της πόλης.

Επιστροφή στο λιμανάκι και το κάστρο που δεσπόζει, Εικόνες από τα πλαϊνά του οχυρωματικού έργου και κορυφές φοινίκων στο εσωτερικό του. Πλάνο του μισοερειπωμένου πύργου της αμυντικής αλυσίδας του λιμανιού. Την πόλη αγκαλιάζουν οι βουνοκορφές της οροσειράς Πενταδάκτυλος.

Ηλιοβασίλεμα στην ελεύθερη, τότε, Κερύνεια.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
86

Φορμά
8mm