Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Βικτώρια, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα των Σεϋχελλών. Η θέση της είναι στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Mahé, που αποτελεί και το κυριότερο νησί στο αρχιπέλαγος.

Το φιλμ ανοίγει με το λιμάνι της Βικτώρια και μια βάρκα αλιείας. Πλάνα από έναν λιμενικό, τη βάρκα που έχει απομακρυνθεί, μια σημαία που ανεμίζει και ο φακός στέκεται στην αγορά με κόσμο να ψωνίζει από ένα μαγαζί. Στη συνέχεια, βλέπουμε ένα κτήριο με την επωνυμία PIRATES ARMS, το δρόμο καθώς και την κτιριακή δομή της πόλης με την κάμερα να στέκεται στο κτήριο της τράπεζας. Ο κινηματογραφιστής μας δείχνει ένα ταχύπλοο που φτάνει στη ακτή και ο ψαράς αρχίζει να πετάει τα ψάρια στην ακτή.

Η εικόνα αλλάζει με πλάνα από την πόλη και μια ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι είμαστε στον δρόμο “Francis Rachel St - Rue Francis Rachel”. Αρκετός κόσμος πηγαινοέρχεται για τις καθημερινές του δουλειές καθώς και τουρίστες. Η καταγραφή συνεχίζεται με την κίνηση στους δρόμους και μια ακόμα ταμπέλα που γράφει ότι βρισκόμαστε στην αγορά “Market Street Rue Du Bazar” ενώ βλέπουμε και αρκετές ταμπέλες καταστημάτων. Μια πινακίδα με τον δρόμο "St Joseph Street - Rue St Joseph" και τον κινηματογραφιστή να στέκεται στο ιστορικό κτήριο “La Domus” την επιβλητική κατοικία του Ρωμαιοκαθολικού ιερατείου στη Βικτώρια, που χτίστηκε το 1934 για να στεγάσει Ελβετούς ιεραποστόλους που διακονούσαν την Επισκοπή του Πορτ Βικτόρια.

Το φιλμ κλείνει με έναν ντόπιο άντρα να έχει ανέβει πάνω σ’ ένα ψηλό φοίνικα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
130

Φορμά
Super 8mm