Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Everglades, στη Φλόριντα. Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από το εν κινήσει αυτοκίνητο. Βλέπουμε την περιοχή, τον οδηγό καθώς και τη σημαία των Η.Π.Α.. Ο κινηματογραφιστής, πάνω σε ένα τουριστικό λεωφορείο με ένα πανοραμικό μας δείχνει την καταπράσινη πεδιάδα, ενώ βλέπουμε και έναν αλιγάτορα.

Επιστροφή στα πλάνα απ’ τον δρόμο και την κάμερα να εστιάζει στην ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι έχουμε φτάσει στο Εθνικό πάρκο Everglades. Είναι ένα αμερικανικό εθνικό πάρκο που προστατεύει το νότιο 20% των αρχικών Everglades που είναι μια τεράστια περιοχή υποτροπικού-τροπικού υγροβιότοπου στη Φλόριντα. Το πάρκο είναι η μεγαλύτερη τροπική ερημιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και η μεγαλύτερη άγρια ​​φύση κάθε είδους ανατολικά του ποταμού Μισισίπι.

Η κάμερα μας δείχνει τον οδηγό κι έπειτα πλάνα απ’ το πάρκο με τη μαρίνα να ξεχωρίζει. Ο κινηματογραφιστής καταγράφει και ακολουθεί για λίγο έναν πελεκάνο και στην συνέχεια μας δείχνει μια ταμπέλα που γράφει φλαμίνγκο. Πρόκειται -κατά πάσα πιθανότητα- για το όνομα του σκάφους που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής, ενώ μας δείχνει απόψεις του ποταμού και της γύρω περιοχής.

Το φιλμ κλείνει με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και απόψεις του τοπίου καθώς νυχτώνει.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
151

Φορμά
8mm