Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη Κολωνία, την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Με κέντρο στην αριστερή (δυτική) όχθη του Ρήνου, η Κολωνία βρίσκεται περίπου 35 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της πολιτείας NRW, Ντίσελντορφ και 25 χλμ. βορειοδυτικά της Βόννης. Ο κινηματογραφιστής βρίσκεται σ’ ένα ποταμόπλοιο με προορισμό το Koblenz, μια γερμανική πόλη στις όχθες του Ρήνου.

Το φιλμ ξεκινάει από τον ποταμό Ρήνο και το ποταμόπλοιο. Ο φακός μας δείχνει το πάρκο Rheinpark με τους περαστικούς κι έπειτα την περιοχή μέσα απ’ το πλοίο ενώ στέκεται στο καμπαναριό του ναού Great Saint Martin. Ακολουθούν απόψεις από την κίνηση στον ποταμό, την γέφυρα Deutz καθώς κι ένα ακόμα ποταμόπλοιο. Στη συνέχεια βλέπουμε το κτήριο της εκκλησίας Alt St. Heribert καθώς κι ένα σύντομο πλάνο μέσα από το πλοίο.

Η ξενάγηση ξεκινάει με τον κινηματογραφιστή να μας δίνει απόψεις της κτιριακής δομής της πόλης με τα σπίτια της περιοχής καθώς και τον πύργο ρολογιού στο βάθος. Η κάμερα στέκεται σε ένα ποταμόπλοιο με γαλλική σημαία κι έπειτα σε μια εξέδρα με αρκετό κόσμο και την γερμανική σημαία να ανεμίζει. Η περιήγηση με το ποταμόπλοιο συνεχίζεται κι εμείς βλέπουμε τα εντυπωσιακά κτήρια. Μια στάση σε εξέδρες που μας ενημερώνουν ότι βρισκόμαστε στην περιοχή Königswinter, μια πόλη και θερινό θέρετρο στην περιοχή Rhein-Sieg ενώ βλέπουμε το κάστρο Drachenburg καθώς και μια ακόμα μεγάλη ταμπέλα με που γράφει Konigswinter.

Ο κινηματογραφιστής στέκεται στο ναό Apollinariskirche, μια μια νέα νεογοτθική εκκλησία που χτίστηκε στη θέση ενός ρωμαϊκού ναού στο Apollinarisberg, έναν λόφο πάνω από τη γερμανική πόλη Remagen από το 1837 έως το 1852 κι έπειτα σε μια ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι είμαστε στην πόλη. Η εικόνα αλλάζει με ένα κτήριο που φέρει το όνομα της πόλης Neuwied καθώς και το εμβλημά της ενώ δίπλα βλέπουμε το Κάστρο στο ιστορικό κέντρο του Neuwied. Το κίτρινο κάστρο με το πάρκο του και τα δίδυμα βοηθητικά κτίρια βρίσκεται στην όχθη του ποταμού και αποτελεί προστατευόμενο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η καταγραφή συνεχίζεται από την πόλη Engers με το ναό του St. Martin να ξεχωριζει καθώς και το κάστρο Engers. Έπειτα, βλέπουμε πλάνα από το Koblenz με την εκκλησία Liebfrauenkirche, μια καθολική εκκλησία στο κέντρο της παλιάς πόλης.

Το φιλμ κλείνει με το Εκλογικό Μέγαρο στο Koblenz, την κατοικία του τελευταίου Αρχιεπισκόπου και Εκλέκτορα της Τρίερ, Clemens Wenceslaus της Σαξονίας που τώρα στεγάζει διάφορα γραφεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μια γυναίκα να περιηγείται στους κήπους του ανακτόρου καθώς και τα αγάλματα “Father Rhine and Mother Mosel” και του Joseph Gorres Denkmal.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φιλίππου Μιχαήλ

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
HD (1440x1080)

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
486

Φορμά
Super 8mm