Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Μελίσσι, ένα παραλιακό χωριό στον νομό Κορινθίας. Βρίσκεται 31km βορειοδυτικά από την πόλη της Κορίνθου και 110km από την Αθήνα.

Το φιλμ ανοίγει με με τρία αγοράκι, δυο εκ των οποίων είναι πάνω σ’ ένα γαϊδουράκι. Το γαϊδουράκι ξεκινάει και τα αγοράκια χαμογελάνε στον φακό. Μια ηλικιωμένη γυναίκα δίνει ένα μακρύ καλάμι στα αγοράκια ενώ ο κινηματογραφιστής στέκεται για λίγο στο παιδάκι που είναι πεζό. Η βόλτα με το γαϊδουράκι συνεχίζεται ενώ το αγοράκι ακολουθεί δίπλα τους πεζό. Η κάμερα μας δείχνει ένα πανοραμικό της περιοχής κι έπειτα την ηλικιωμένη γυναίκα.

Στην συνέχεια, βλέπουμε ένα πλάνο με ένα πρόβατο ενώ στο βάθος φαίνεται το σπίτι. Τα δυο αγοράκια συνεχίζουν την βόλτα τους με το γαϊδουράκι ενώ ένα κοριτσάκι τρέχει πίσω τους. Δυο γυναίκες διασκεδάζουν και χαμογελάνε ενώ φευγαλέα η κάμερα μας δείχνει κι έναν ηλικιωμένο ζευγάρι. Η μια απ’ τις δυο γυναίκες αγκαλιάζει τρυφερά το μικρό αγόρι που συνεχίζει να βρίσκεται πάνω στο γαϊδουράκι κι έπειτα ο κινηματογραφιστής εστιάζει στο κοριτσάκι που χορεύει μόνο του. Το φιλμ κλείνει με το κοριτσάκι να χορεύει με τον ηλικιωμένο άντρα.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Φραγκίσκος Πιέρρος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
82

Φορμά
8mm

Περιγραφή δημιουργού


1963. Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας της οικογένειας Πιέρρου στο Μελίσσι Κορινθίας, με τη γιαγιά Αιμιλία, θείους (Γιώργο και Χριστίνα Παύλου) και τα ξαδέρφια Λένα και Βασίλη.
Πιέρρος, Πιερρής