Στοιχεία φιλμ

Δημιουργός / Συλλογέας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στο Βελίκο Τίρνοβο ή Βελίκο Τύρνοβο, ένα χωριό της βορειοκεντρικής Βουλγαρίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα απ’ το εν κινήσει αυτοκίνητο. Βλέπουμε το καταπράσινο τοπίο καθώς και τα σπίτια του χωριού. Ο φακός εστιάζει σε ένα άντρα που έχει κάνει στάση για ένα αφέψημα σε ένα χώρο ανάπαυσης που είναι ένα μεγάλο μανιτάρι κι επιστροφή στα πλάνα από τον δρόμο. Ο κινηματογραφιστής στέκεται στο εντυπωσιακό Μνημείο της Εξέγερσης του 1876 κι έπειτα μας δίνει ένα πανοραμικό πλάνο από ψηλά με όλη την περιοχή.

Η κάμερα μας δείχνει την γυναίκα να καταγράφει το τοπίο με την φωτογραφική της μηχανή από το μπαλκόνι που βρίσκεται κι έχει θέα όλο το χωριό καθώς κι ένα ακόμα πανοραμικό με όλη την πόλη και τον Ποταμό Γιάντρα.

Το φιλμ κλείνει με την γυναίκα να ξεναγείται στους δρόμους του χωριού και εμείς ξεχωρίζουμε το καμπαναριό του Καθεδρικού της Γέννησης της Θεοτόκου του Κόλιου Φιτσέτο ενώ στην συνέχεια την είσοδο προς στο λόφο Τσάρεβετς καθώς βλέπουμε και απόψεις της πόλης.

Συντεταγμένες

Πληροφορίες Φιλμ

Κάτοχος
Αθανασόγλου Νικόλαος

Ποιότητα Ψηφιοποίησης
2K

Ήχος
Όχι

Έγχρωμο
Ναι

Διάρκεια (δευτερόλεπτα)
149

Φορμά
Super 8mm